Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σχόλιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αιγάλεω Το δούλεμα πάει σύννεφο!

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2020


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αιγάλεω, την Τρίτη 26 Μάη, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ανάπλαση» (επικεφαλής της οποίας είναι ο Δημήτρης Μπίρμπας, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ) έφερε για ψήφιση μία πρόταση για την… προστασία της πρώτης κατοικίας!!!

Αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό θα μπορούσαμε να γελάμε για χρόνια! Εδώ, όμως, μιλάμε για τα σπίτια του απλού λαϊκού κόσμου πουκινδυνεύουν να δοθούν στις τράπεζες και στα funds. Και το έδαφος το έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, 

 Έχουν το θράσος οι ΣΥΡΙΖαίοι να μιλάνε για προστασία της πρώτης κατοικίας όταν:Κατέθεσαν νομοσχέδιο που άνοιξε τις πόρτες για την πώληση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» (δηλαδή τα δάνεια που αδυνατούν να αποπληρώσουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που σήκωσαν αποκλειστικά στις πλάτες τους τα βάρη της 10ετούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης) στα funds και την άρση της όποιας προστασίας υπήρχε για την πρώτη κατοικία. Νομοσχέδιο που – μεταξύ άλλων – μετέβαλε αρνητικά τους εισοδηματικούς όρους, βάσει των οποίων προστατευόταν (έστω και τυπικά) η πρώτη κατοικία. Ταυτόχρονα, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το δικαίωμα στις Τράπεζες να ανακτούν αυτόματα τα κάθε είδους φορολογικά στοιχεία των οφειλετών. 

Καλλιέργησαν τη λογική είτε μπαίνεις σε ρύθμιση και πληρώνεις ακόμα περισσότερα από όσα ήδη έχεις δώσει ή το σπίτι σου μπαίνει σε πλειστηριασμό. 

Το Δεκέμβρη του 2017 έφεραν αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις Τραπεζών και funds, και μετέτρεψαν σε «Ιδιώνυμο» αδίκημα τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

Αρνήθηκαν να συζητήσουν και να αποδεχτούν τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε πολλές φορές η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και που αφορούσαν την προστασία της λαϊκής κατοικίας και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. 


Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο!!!Και έχουν το θράσος, επίσης, στο ψήφισμά τους να αναφέρουν επί λέξει: «δεν είναι δυνατό να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο (σ.σ. της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας) σε μία χώρα που επί χρόνια σχεδόν ο ένας στους τρεις πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, ενώ δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας»!

Ποιος κυβερνούσε, και μάλιστα στο όνομα της «πρώτης φοράς Αριστεράς» τα προηγούμενα 5 χρόνια; Ποιος ψήφισε το 3ο μνημόνιο (μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ); Ποιος  δεν κατάργησε ούτε έναν από τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους; Ποιος έδωσε αποφασιστικό χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, στο δικαίωμα στην απεργία, στις συλλογικές συμβάσεις;  

Ποιος πήρε τα εύσημα από το ΣΕΒ, τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους μονοπωλιακούς ομίλους; Ποιος υπέγραψε την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό; Ποιος μετέτρεψε τη χώρα σε ένα απέραντο Αμερικανο – ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο;Και ο κατάλογος είναι ατελείωτος. 

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση είναι ... αποφασισμένος να δώσει τα ρέστα του στην κοροϊδία, στον αποπροσανατολισμό του λαού, ιδιαίτερα ανθρώπων με ριζοσπαστικό προσανατολισμό. Για μια ακόμα φορά είναι πανέτοιμος να γίνει σανίδα σωτηρίας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με αποκορύφωμα το σύνθημά του εν μέσω πανδημίας «Θα λογαριαστούμε μετά». 

Ο ένας (Νέα Δημοκρατία) κόβει... προωθώντας την παράδοση της λαϊκής κατοικίας στο τραπεζικό κεφάλαιο, λέγοντας ότι τα «κόκκινα δάνεια» αποτελούν το «τελευταίο αγκάθι» που «κρατά την οικονομία καθηλωμένη» και ότι, «αν η κατάσταση διευθετηθεί ομαλά, θα προσφέρει μοναδικές δυνατότητες αναγέννησης της οικονομίας». Με λίγα λόγια, η οικονομία θα αναγεννηθεί είτε παίρνοντας τα σπίτια του κόσμου είτε, αναγκάζοντας τα λαϊκά νοικοκυριά να ματώνουν και να πληρώνουν ένα σκασμό χρήματα στα κοράκια. 

Ο άλλος (ΣΥΡΙΖΑ) ράβει... έχοντας στρώσει, ήδη, το έδαφος, αλλά και ζητώντας μία παράταση 6 μηνών! Μετά έχει ο θεός!

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Φυσικά, για πολλοστή φορά ... το έκαναν γαργάρα. 

Ακολουθήστε μας