Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2020

 

 

Ανακοίνωση από ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΛΟΙΜΩΔΩΝ» ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.

ΟΛΟΙ εμείς μέλη σωματείων συλλόγων και φορέων της πόλης μας, μαζί με τις οικογένειες μας είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε δράση, να δώσουμε συνέχεια στους προηγούμενους αγώνες για την υγεία στην περιοχή και τα δικαιώματα μας. Πολύ περισσότερο σήμερα που η πανδημία καλπάζει και η περιοχή που ζούμε βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη». Σήμερα που η έφοδος κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, με τις μαζικές απολύσεις, την ανεργία οδηγούν στην απελπισία χιλιάδες εργατοϋπάλληλους ενώ τα ελάχιστα μέτρα «ασπιρίνες» δεν σώζουν τους μικρούς επαγγελματίες που πνίγονται στα χρέη και το νέο lockdown  φέρνει όλο και πιο κοντά το λουκέτο με αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη.

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ  ΒΑΘΕΙΑ γιατί αντί να παίρνονται γενναία μέτρα ουσιαστικής αναβάθμισης των δομών υγείας της περιοχής αντίθετα ζούμε την υποστελέχωση των μόλις δυόμιση τοπικών μονάδων υγείας για 100.000 και πλέον κατοίκους, όταν προβλέπεται μια ΤΟΜΥ για 10.000 κατοίκους. Ζούμε την μετακίνηση από αυτές Γιατρών χωρίς να αντικαθίστανται. 

Την άρνηση της κυβέρνησης για μαζικές προσλήψεις Γιατρών νοσηλευτών ώστε να μπορούν να υπάρχουν υγειονομικές ομάδες πρόληψης και άμεσης επέμβασης στους χώρους εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση κρουσμάτων που ήδη υπάρχουν στα σχολεία, παιδικούς σταθμούς και υπηρεσίες του Δήμου μας.

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ γιατί βλέπουμε από την μία να «φεύγει» πακτωλός εκατομμυρίων από τα Δημόσια Ταμεία, δηλαδή τις τσέπες του λαού για τις περίφημες «Επενδύσεις» των αετονύχηδων, βιομηχάνων, εφοπλιστών, Μεγαλοεπιχειρηματιών και από την άλλη βλέπουμε με τα κιάλια τα ελάχιστα ψίχουλα με τα όποια οι αρμόδιοι προσπαθούν να «μπαλώσουν» τις τεράστιες ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που οι ίδιοι ομολογούν ότι έχει φθάσει στα όρια της κατάρρευσης από τις ευθύνες προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης.

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ γιατί τα σχολεία μας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει χώροι διασποράς και υπερμετάδοσης του ιού με αποκλειστική κρατική ευθύνη – Κυβέρνηση και Δήμου, αντί για μέτρα για να μην στοιβάζονται σαν σαρδέλες, οι μαθητές στις ανεπαρκείς  και σε κάποιες περιπτώσεις ακατάλληλες ακόμα αίθουσες και οι εργαζόμενοι μέσα στα λεωφορεία.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να μην εγκαταλείψουμε τον δίκαιο αγώνα μας ακόμα και αν η κυβέρνηση κάνει τον κουφό, όπως οι προηγούμενες όταν πολλές φορές διαδηλώναμε έξω από το «Λοιμωδών» ή όταν μεταφέραμε τα αιτήματά μας στο Υπουργείο Υγείας.

Με τον άνεμο κόντρα μέσα στην πανδημία υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Διατηρούμε ζωντανό το μέτωπο απέναντι στους ενόχους, στις πολιτικές που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας, που αφαιρούν τα δικαιώματά μας για τα κέρδη των λίγων. Αυτά τα κέρδη και η συγκέντρωση του πλούτου που παράγει ο λαός μας στα χέρια μιας μικρής μειοψηφίας είναι η αιτία που στον 21ο αιώνα ζωτικές ανάγκες για την προστασία, για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Πυκνώνουμε με την συμμετοχή μας τις γραμμές του αγώνα.

Καλούμε τους εργαζόμενους – Ανέργους –Επαγγελματίες- Συνταξιούχους- τους νέους και τις νέες – Μαθητές και Μαθήτριες να ενώσουν την φωνή τους, την διαμαρτυρία τους, το πόθο που έχουν για να βελτιωθούν αποφασιστικά οι όροι για την υγεία και την προστασία μας, για τα δικαιώματά μας ενισχύοντας το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ! Χωρίς καθυστέρηση η κυβέρνηση ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ!

  • Να δούμε το «Λοιμωδών» να λειτουργεί ως ένα Νοσοκομείο με υψηλού επιπέδου σύγχρονες υπηρεσίες υγείας με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με σύγχρονες υποδομές, με βάση τις δυνατότητες που δίνει η εποχή μας και τα άλματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ!

  • Να δούμε στην πράξη την πλήρη στελέχωση σε προσωπικό και υποδομές των Τοπικών Μονάδων Υγείας για να βελτιωθεί σημαντικά η Πρωτοβάθμια Υγεία Πρόληψη και Περίθαλψη.

  • Τοπικές Μονάδες Υγείας συνδεδεμένες με τα σχολεία μας, τους Αθλητικούς και μεγάλους εργασιακούς χώρους.

  • Να δούμε τις σχολικές αίθουσες με 15 παιδιά ανά τάξη με όλους τους εκπαιδευτικούς και όλο το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας. Με μαζικά και επαναλαμβανόμενα Δωρεάν test για όλους.

  • Να δούμε άμεση χρηματοδότηση τώρα! Για την έγκαιρη επισκευή και ανακατασκευή σχολικών κτιρίων του Δήμου που ακόμα παραμένουν στο έλεος του σεισμού!

  • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς με βάση τις ανάγκες για να αισθανόμαστε σίγουροι και ασφαλείς για τις μετακινήσεις μας

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ και έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες στους μεγάλους χώρους δουλειάς, εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές.

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλους τους αντεργατικούς νόμους και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις - καταργούν το 8ωρο, και επιβάλλουν μισθό 200€ λες βρισκόμαστε στο 1900!

 

ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ

Τα υπερασπιζόμαστε με αγωνιστικές ανάσες για την υγεία - την προστασία μας – τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ


Ακολουθήστε μας