Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Γιάννης Γκίκας Δήμαρχος Αιγάλεω: Αυτές τις στιγμές προτεραιότητα μας είναι ο άνθρωπος

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2020

 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Attica TV «Δημοσκοπήσεις» με τον Γιώργο Λαιμό, όπου κι ανέλυσε τις άμεσες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης που προέκυψαν από την περίοδο του πρώτου απαγορευτικού μετακινήσεων. Αυτή τη φορά υπήρχε η συμβολή της κεντρικής διοίκησης, τόσο με την έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και στις θεσμικές παρεμβάσεις. 

 

Για παράδειγμα, ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας τόνισε πως η έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων για τους δημότες του Αιγάλεω, που μπορούν να προμηθεύονται πλέον τα έγγραφα δίχως να προσέρχονται στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε σε μερικές εβδομάδες, αντί για αρκετά χρόνια. 

Επιπλέον μπορούσε να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες, όπου εκεί μπορούσαν να παρέχουν βοήθεια στο σπίτι και να συνδράμουν στις δομές του συσσιτίου και των συναφών δράσεων. 

Ωστόσο ο Δήμαρχος τόνισε πως η θεσμική πλαίσιο χρειάζεται διαρκή ρύθμιση, καθώς τώρα π.χ. στο δεύτερο απαγορευτικό, απαιτείται έκτακτο προσωπικό στους δήμους, όπως οδηγοί και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι να στελεχώσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα για την προστασία των μεγαλύτερων ανθρώπων. 

Η κεντρική πολιτεία χρειάζεται να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες άμεσες.

Αυτές τις στιγμές προτεραιότητα μας είναι ο άνθρωπος, η υγεία του, δηλαδή, αλλά και η όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των αναγκών του τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας. 

Παράλληλα, τα έργα, που είναι σε εξέλιξη, προχωρούν, ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό όσα έχει άμεσα ανάγκη η πόλη. Ο στόχος παραμένει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού έχουν αυξηθεί οι άνθρωποι που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Συσσίτιο, το Φαρμακείο ενώ ο δήμος προσφέρει και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Στο τέλος της συνέντευξης, o Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις είναι επιτακτική, ωστόσο, και γι’ αυτό άλλωστε έχει κατατεθεί από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής συγκεκριμένη πρόταση αναμόρφωσης, την οποία ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να προχωρήσει. 

Στη σημερινή συγκυρία άλλωστε, οι σύγχρονοι θεσμοί είναι απαραίτητοι για τη μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων, την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και των ευκαιριών εργασίας.

Ακολουθήστε μας