Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία & ειδικά σχολεία Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2020

 

 

Το ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες, καθώς και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αιγάλεω,  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, μαζί με τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Μαρία Τζώρτζη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Νίκο Καββαδία. 

 

Οι Διευθυντές των δύο σχολείων, Δημήτρης Αφουξενίδης και Γιάννης Παραράς, ανέπτυξαν τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στη λειτουργία των σχολείων. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας τόνισε, πως για τις αγωνίες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ο δήμος θα συνεχίσει, με ενδιαφέρον πραγματικό και όχι ευκαιριακό, να προωθεί λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα, με τον στόχο να είναι οι καλύτερες και αναβαθμισμένες συνθήκες φοίτησης στα δυο σχολεία.

Για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας δήλωσε πως «ο δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας καθορίζεται κυρίως από την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και τον σεβασμό στο αναφαίρετο δικαίωμα για ισότιμη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Η ισότιμη συμμετοχή, δυστυχώς, δεν είναι πάντα αυτονόητη, είναι όμως πραγματικότητα. Πραγματικότητα που βρίσκει  εμπόδια και πολλές φορές απαξιώνεται. Όσα κι αν έχουν γίνει στο δήμο μας, υπάρχουν πολλά ακόμα, που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία να μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει όλα όσα δικαιούται και αξίζει».

Ακολουθήστε μας