Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αιγάλεω - ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΣΤΙΣ 29/9/1944

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2017Την Τρίτη το πρωί 7/11/17 διαπιστώθηκε ο βανδαλισμός του μνημείου των εκτελεσθέντων του Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω (στις 29/9/1944).Το μνημείο έχει τοποθετηθεί στη πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κηφισού και Σμύρνης. Άγνωστοι αφαίρεσαν την μεταλλική παράσταση που βρισκόταν στην δεξιά πλευρά του γλυπτού.


Η δημοτική αρχή του Αιγάλεω τόνισε:


"Θα θέλαμε, εκ μέρους του Δήμου, να εκφράσουμε τη λύπη και την οργή μας για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, καθώς το συγκεκριμένο μνημείο εκτός από ένα έργο Τέχνης, αποτελεί και μια ένδειξη τιμής και μνήμης στους συμπολίτες μας που σφαγιάστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής και τους γερμανοντυμένους συνεργάτες τους."

Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Σώτο Αλεξίου το 1991.

Στο δημοτικό συμβούλιο επικρατούσε η άποψη πως το μνημείο αφαιρέθηκε για να εκμεταλλευθούν κάποιοι το μέταλλο. Βέβαια δεν αποκλείσθηκαν και άλλοι λόγοι.

Έγινε η σχετική μήνυση στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και από το Δήμο αφαιρέθηκε το υπόλοιπο εναπομείναν γλυπτό χωρίς να γίνει ακόμα γνωστό ποιος έδωσε την εντολή και ποια θα είναι η τύχη του.  

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας