Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στην ψυχρότερη ήπειρο της γης, την παγωμένη Ανταρκτική

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2017


Χάρις στον συνδημότητη μας, επίκουρο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γιάννη Μπαζιώτη, το έμβλημα του Δήμου μας, βρέθηκε στην μακρινή -έκτη- Ήπειρο του πλανήτη.


Ο Γιάννης Μπαζιώτης που μετέχει σε αποστολή της ΝΑSA για την περισυλλογή μετεωριτών, παρέλαβε πριν την αναχώρησή του για την αποστολή, τη σημαία από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και όπως είχε υποσχεθεί την ξεδίπλωσε και την άφησε να κυματίζει.

Ο συνδημότης μας ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση της εκπαίδευσής του, στη βάση Mc Murdo της Ανταρκτικής, που περιελάμβανε διαμονή στο ύπαιθρο με στήσιμο σκηνής, οδήγηση snowmobile, με ανάβαση και κατάβαση επικίνδυνων λόφων καθώς και την εκμάθηση τεχνικών ανακάλυψης μετεωριτών στο ύπαιθρο.


 

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη διάρκεια της εκπαίδευσης ήταν -12 βαθμοί Κελσίου, με παγωμένο αέρα που έκανε τα μέλη της αποστολής να νιώθουν ότι βρίσκονται σε -20.

 

 

Ο Γιάννης Μπαζιώτης, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, είχε την τύχη να μοιράζεται τη σκηνή με ένα μύθο της Ανταρκτικής, δηλαδή τον έναν από τους δύο ορειβάτες που θα την καθοδηγήσουν στις επικίνδυνες εξορμήσεις της.

 


Πρόκειται για τον John Scutt, τον άνθρωπο με την μεγαλύτερη εμπειρία στον πλανήτη στο ύπαιθρο της Ανταρκτικής ( 37 συνεχόμενα χρόνια μέλος της αποστολής).

 

 

Ήδη η αποστολή, αφού πακετάρισε τρόφιμα και υλικά βρίσκεται, από τις 12 Δεκεμβρίου 2017, στη βάση του Shackleton, απ’ όπου τα μέλη της θα προωθηθούν στις δύο τοποθεσίες που θα αποτελέσουν τα επίκεντρα της έρευνας.ΔΗΜΟΣ  ΦΥΛΗΣ

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας