Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2018

 

Στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών και ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης για την προστασία των ανθρώπων από τα κουνούπια, ο Δήμος Φυλής ζητά καταρχήν από τους δημότες να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο αριθμό 15691 ή με τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες ή με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης 2132060020 και να ενημερώνουν για τα σημεία όπου υπάρχουν στάσιμα και λιμνάζοντα νερά μέσα στην πόλη, αλλά και στους περιαστικούς χώρους προκειμένου να παρέμβουν οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας αντιστοίχως και να ελαχιστοποιήσουν την αναπαραγωγή αυτών των εντόμων.

Παράλληλα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Φυλής έχει ξεκίνησε ήδη στοχευμένους ψεκασμούς και θα συνεχίσει σε όλα τα σημεία του Δήμου που αποτελούν εστίες αναπαραγωγής αυτών των εντόμων.

Επίσης, είναι γνωστό ότι τα κουνούπια αποτελούν σοβαρότατο παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση νοσημάτων όπως η ελονοσία, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο δάγκειος πυρετός κ.ά., ενώ η αντιμετώπισή του απαιτεί συνεχής, επαναλαμβανόμενες και ετήσιες δράσεις.

Για αυτό το λόγο, είναι αναγκαίο οι πολίτες να τηρήσουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και ειδικότερα θα πρέπει να :

Απομακρύνουν το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.

Να φροντίσουν το πότισμα να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες και ποτέ το βράδυ ενώ θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στο κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών που έχουν στον κήπο τους γιατί σε αυτά τα σημεία βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών
τόσο για την προστασία των ανθρώπων από την όχληση ή τις ασθένειες για τις οποίες τα κουνούπια είναι φορείς αλλά και για την αποφυγή παραπληροφόρησης και δημιουργίας σύγχυσης ή και πανικού, όσο και για την κατάδειξη των τρόπων ή μεθόδων με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην αντιμετώπιση των εντόμων, εκτελεί η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Φυλής που στεγάζεται στην συμβολή των οδών Βυζαντίου & Μιαούλη 1, στην Δημοτική Ενότητα Φυλής (Χασιά).

Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και για υπόδειξη σημείων με στάσιμα και λιμνάζοντα νερά στα: τηλέφωνα: 15691, 213 206 0020, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας