Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου το διεθνώς καταξιωμένο παλαιστινιακό χορευτικό συγκρότημα El-Funoun

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2019Στιγμές χαράς και συγκίνησης προσέφεραν στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, νέοι από το παλαιστινιακό χορευτικό συγκρότημα Ελ Φουνούν (El-Funoun). Το κορυφαίο συγκρότημα από την Παλαιστίνη, που μετρά ήδη σαράντα χρόνια ζωής, βρέθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από τότε που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοέμβρη, η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό.

Τη χορευτική ομάδα συνόδεψε ο Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Marwan Toubassi, ο οποίος τόνισε ότι οι δυο λαοί μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, με κυρίαρχη αυτή της ελευθερίας, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο για τη φιλοξενία και τη ζεστή σχέση που έχει, διαχρονικά, μαζί του. 

 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιλίου καλωσόρισε τον Πρέσβη και το παλαιστινιακό συγκρότημα στο Ίλιον, επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δυο λαών και ευχήθηκε η διεθνής κοινότητα να ενστερνιστεί το αίτημα για ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967, όπου οι λαοί του Ισραήλ και της Παλαιστίνης θα πορεύονται με ειρήνη και αξιοπρέπεια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το χορευτικό συγκρότημα El-Funoun συμμετείχε σε εκδήλωση μνήμης και αλληλεγγύης που οργάνωσε η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή την φετινή επέτειο. 

 
Πρόκειται για μια σύγχρονη χορευτική ομάδα που έχει περάσει από πολιτικές περιπέτειες και έχει κατακτήσει τη διεθνή καταξίωση, δημιουργώντας παραστάσεις εμπνευσμένες από την παλαιστινιακή παράδοση.

Τα βαθιά αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης με τον Δήμο Ιλίου ήταν η αιτία για την επίσκεψή τους στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου και το χαμόγελο που σκόρπισαν άφθονα στους μαθητές του.   • Photo: 


1.       Ο Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης και ο υπεύθυνος του παλαιστινιακού χορευτικού συγκροτήματος παραδίδουν στον Δήμαρχο Ιλίου αναμνηστικό ευχαριστήριο δώρο
2.       Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης Marwan Toubassi με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Φραγκάκη, τον Πρόεδρο της Α΄ βαθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρη Γαλούνη και τον υπεύθυνο του El-Funoun
3.       Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος χαιρετά τους χορευτές του El-Funoun
4,5,6  Το παλαιστινιακό χορευτικό συγκρότημα του El-Funoun
7.  Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης δωρίζει σε παιδιά και εκπαιδευτικούς κασκόλ με τα χρώματα της πατρίδας του
8. Αναμνηστική φωτογραφία έξω από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Ιλίου

Ακολουθήστε μας