Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Απολύτως έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Ιλίου, δηλώνει η δημοτική αρχή

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι οι σχολικές μονάδες που στεγάζουν τα 31 Νηπιαγωγεία, 22 Δημοτικά, 12 Γυμνάσια και 12 Λύκεια του Δήμου Ιλίου, όπως προέκυψε ύστερα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, υπό τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Αντιδημάρχων, Προέδρων Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών στελεχών.   

 

Η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε εκτεταμένες συντηρήσεις, εργασίες υγρομόνωσης, αποκατάστασης και ελαιοχρωματισμών όπου αυτό ήταν αναγκαίο, καθώς και σε αναβάθμιση στους χώρους υγιεινής ενώ ολοκλήρωσε τις διαγραμμίσεις στις διαβάσεις πεζών έξω από σχολικά συγκροτήματα. Η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων & Πρασίνου πραγματοποίησε αποψιλώσεις, κλάδεμα δέντρων και ολικούς καθαρισμούς σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους, καθώς και περιμετρικά των σχολικών κτιρίων.  

Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν εφοδιάσει, πριν το καλοκαίρι, τα σχολεία με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών υγρών ενώ βρίσκονται εν αναμονή για την προμήθεια με μάσκες από την πολιτεία. Επιπλέον, ο Δήμος Ιλίου εξόπλισε όλα τα σχολεία με φορητά ανέπαφα ψηφιακά θερμόμετρα προσώπου για την καθημερινή θερμομέτρηση μαθητών και εκπαιδευτικών, με βάση το πρωτόκολλο λειτουργίας και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Στις θέσεις τους βρίσκονται ήδη και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς καθαρισμούς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας των σχολείων.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι επαφές των Προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρη Γαλούνη και Φώτη Μαρκόπουλου, με τους Διευθυντές των σχολείων είναι αλλεπάλληλες, ώστε να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Εργαστήκαμε πυρετωδώς, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και  εργαζόμενους, στο πλαίσιο των οδηγιών του  Ε.Ο.Δ.Υ. και της επιστημονικής κοινότητας. Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει έγκαιρα ότι όλα τα σχολεία του Ιλίου θα είναι καθαρά, περιποιημένα, ασφαλή και πλήρως εφοδιασμένα με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Αυτή τη δύσκολη χρονιά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν το σχολικό περιβάλλον που τους αξίζει και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι επιπλέον χρειαστεί».


Ακολουθήστε μας