Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κέφι, χορός και παραδοσιακά δρώμενα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ιλίου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2018 Χρώματα, κέφι, χαμόγελα και χαρά σκόρπισαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018, όπου μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς, στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου.

Το Σάββατο το απόγευμα, παρά τον χειμωνιάτικο καιρό, το Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας γέμισε με χαρούμενες φωνές και χορό, όπου η Μίνι, ο Ντόναλντ και ο Γκούφη διασκέδασαν μαζί με τους μικρούς φίλους στο Παιδικό Πάρτι, ενώ αργότερα, στη στεγασμένη σκηνή απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος», αναβίωσαν παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα, όπου με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών και Εθνικοτοπικών Συλλόγων και Σωματείων της πόλης, πραγματοποιήθηκε ένα μοναδικό Ταξίδι στην Ελλάδα, με ένα μουσικοχορευτικό γλέντι.

Το πρωί της Κυριακής, τα «Παιχνιδοκαμώματα» σκόρπισαν γέλια και χαρά στα παιχνίδια της γειτονιάς που αναβίωσαν σε πλατείες του Δήμου, με τη συνεργασία των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι με τη μεγάλη αποκριάτικη συναυλία με τον Νίκο Γκάνο & τους The Players, στην κεντρική πλατεία «Γ. Γεννηματά», η οποία κατακλίστηκε από κόσμο που χόρευε ακούραστα, μέχρι το τέλος, στους ρυθμούς του δίωρου μουσικού προγράμματος.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα, πρόσφερε και αυτές τις αποκριές, στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους. Οι πλατείες μας γέμισαν και φέτος με κέφι και πολλά χαμόγελα. Σε πείσμα των καιρών, συνεχίζουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, γιατί πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Ακολουθεί τον παλμό της εποχής, διαρκώς εξελίσσεται, ωστόσο παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένος με την ελληνική παράδοση και την κοινωνία.»

Photo 1 -2:Αποκριάτικο Πάρτι στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας
Photo 3 – 6 & 8:Στιγμιότυπα από την αναβίωση παραδοσιακών αποκριάτικων εθίμων στη στεγασμένη σκηνή απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος»
Photo 7:Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος επισκέπτεται τα περίπτερα των Πολιτιστικών και Εθνικοτοπικών Συλλόγων και Σωματείων της πόλης απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο «Βασίλειος Κουκουβίνος»
Photo 9 – 11:«Παιχνιδοκαμώματα» σε πλατείες του Δήμου σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης
Photo 12:Μεγάλη αποκριάτικη συναυλία στην κεντρική πλατεία «Γ. Γεννηματά»

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας