Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως κας Χριστιάνας Λέκκα «Άσκηση Ζωής: Πώς η άσκηση προλαμβάνει και καταπολεμά τις 10 συχνότερες μορφές καρκίνου»

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2019


Με ιδιαίτερη χαρά οι εκδόσεις Σταμούλη προαναγγέλλουν την κυκλοφορία του πονήματος της Περιστεριώτισσας συγγραφέως κας Χριστιάνας Λέκκα με τίτλο:

“Άσκηση Ζωής: Πώς η άσκηση προλαμβάνει και καταπολεμά τις 10 συχνότερες μορφές καρκίνου”.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα λάβει χώρα στις 20 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου.

Η έκδοση φέρει την εγγύηση του εκδοτικού οίκου Σταμούλη, που είναι πασίγνωστος και ειδικεύεται στο χώρο των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.


Στόχος του βιβλίου είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το ευρύ κοινό για τις δυνατότητες της άσκησης να προλαμβάνει, αλλά και να καταπολεμά τον καρκίνο. Οι σημαντικές ιδιότητες της άσκησης είναι αναγνωρισμένες παγκοσμίως και για αυτό σε ορισμένες χώρες γίνεται συνταγογράφηση.

Το βιβλίο καλύπτει ένα σημαντικό επιστημονικό κενό και καταδεικνύει πώς η άσκηση μπορεί να επιδράσει ευεργετικά στο στάδιο πριν από τη διάγνωση του καρκίνου, στο στάδιο διεξαγωγής αντικαρκινικών θεραπειών, αλλά και στο στάδιο μετά την ίασή του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δέκα συχνότερες μορφές καρκίνου. Το βιβλίο περιλαμβάνει οδηγίες -σχετικά με την άσκηση και τον καρκίνο- κορυφαίων ερευνητών καθώς και εμπειρικά παραδείγματα που παρέχουν ολοκληρωμένες και αυθεντικές αναθεωρήσεις σε βασικά θέματα που σχετίζονται με την αλληλεπίδραση των δυο αυτών εννοιών.


Προσπαθεί να παρακινήσει σε άσκηση τους ασθενείς σε οποιοδήποτε στάδιο και είδος καρκίνου, καθώς και άτομα που δεν νοσούν, αλλά λόγω κληρονομικότητας ή του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι δυνητικά ασθενείς. Ταυτόχρονα, καταρρίπτει τους συνηθέστερους μύθους για τον καρκίνο και την άσκηση που συναντώνται στη συνείδηση των ανθρώπων παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου.


Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Θεοδωρόπουλος Ηλίας- παθολόγος-ογκολόγος, διευθυντής ΕΣΥ Γ΄ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου “Οι Άγιοι Ανάργυροι” -που έχει προλογίσει και το βιβλίο- Λουράντος Κων/νος- πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και Γρηγοράκος Λεωνίδας, πνευμονολόγος- εντατικολόγος, π. αναπληρ. Υπουργός Υγείας. Βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό και ομιλία θα απευθύνει η κα Andrea Leonard- ιδρύτρια και πρόεδρος του Cancer Exercise Training Institute, USA κ.ά.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν ιατροί, πολιτικοί, εκπρόσωποι επιστημονικών κύκλων, της αυτοδιοίκησης κ.ά.


Επίσης το βιβλίο στηρίζει με ένθετη διαφήμιση το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα” και το έργο του, ενώ στη εκδήλωση θα παρευρεθούν και άλλοι σύλλογοι όπως το “Άγγιγμα Ζωής” κ.ά.

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας