Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Tα κτιριακά προβλήματα του 6ου Γυμνασίου - Η περικοπή της ΄Γ Δόσης της χρηματοδότησης των σχολείων του Περιστερίου - Οι σχολικές καθαρίστριες: Τα ζητήματα που τέθηκαν από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2019Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:

· Για τα κτιριακά προβλήματα του 6ου Γυμνασίου: Μετά από καταγγελίες του συλλόγου γονέων αλλά και των ίδιων των μαθητών επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση και επισκευή όλων των φθορών στο Γυμνάσιο το οποίο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ακατάλληλος αύλειος χώρος προς οποιαδήποτε δραστηριότητα, κατεστραμμένες και διαβρωμένες βρύσες, σπασμένες πόρτες και καζανάκια, σπασμένες και ακάλυπτες πρίζες και σπασμένες λάμπες, διαβρωμένες ταράτσες α’ κ β’ ορόφου, τρύπια και αστήριχτα καλοριφέρ, σπασμένα τζάμια παραθύρων, σφραγισμένες έξοδοι κινδύνου, κατεστραμμένες τουαλέτες, προβλήματα τοιχοποιίας, άβαφο και διαβρωμένο κτήριο στο μεγαλύτερο μέρος του, απουσία στεγάστρου στην απόληξη του κλιμακοστασίου. Επισυνάπτονται φωτογραφίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί εκτός από την επισκευή όλων των φθορών, την χορήγηση πιστοποιητικού στατικής επάρκειας και πυροπροστασίας του κτηρίου.


· Για την περικοπή της ΄Γ Δόσης της χρηματοδότησης των σχολείων του Περιστερίου: Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε την αντίθεση της με την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης Περιστερίου που αυθαίρετα παρακρατά το 35-40% από την Γ΄ Δόση της κρατικής επιχορήγησης που αφορά την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων προκειμένου να πληρώσει τις συμβασιούχες καθαρίστριες!!!

Για το θέμα των σχολικών καθαριστριών η Λαϊκή Συσπείρωση είχε κάνει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου για να εισπράξει άρνηση της Δημοτικής αρχής έστω να συζητήσει το θέμα (https://lsperisteriou.blogspot.com/2019/10/29-2019.html) Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Περιστερίου όχι μόνο δεν διεκδικεί την άμεση μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων των καθαριστριών, αλλά συνδράμει την κυβέρνηση και ενισχύει τη λογική των μειωμένων κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.


Δε φτάνει που λόγω της ολοένα και αυξανόμενης υποχρηματοδότησης των τελευταίων χρόνων τα σχολεία ασφυκτιούν και δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους δαπάνες (ΔΕΚΟ, πετρέλαιο, αναλώσιμα), η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου αφήνει τα σχολεία με κυριολεκτικά άδεια ταμεία!!!

Ακολουθήστε μας