Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου: να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός από το Υπουργείο Παιδείας - Επίκαιρη Ερώτηση Κ. Αρσένη Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2022



 


Ερώτηση στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, αναφορικά με την αδυναμία κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών ειδικοτήτων χορού και κινηματογράφου, στο Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου.

Σημειώνεται πως σε όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, σε κάθε σχολική χρονιά, τα μαθήματα του χορού και του κινηματογράφου ξεκινούν το δεύτερο τετράμηνο και αυτό γιατί η προκήρυξη για την πρόσληψη των ωρομισθίων εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, δημοσιεύεται τον μήνα Σεπτέμβριο.


«Οι σύλλογοι Κηδεμόνων των μαθητών των Καλλιτεχνικών σχολείων ζητούν να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και να υπάρξει πολιτική βούληση για την οριστική λύση του προβλήματος με τη δημιουργία εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ κινηματογράφου - διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από το έτος 2019 και δεν έχει ευδοκιμήσει έως σήμερα – και ΠΕ χορού, όπως η ένωση καθηγητών χορού και κινηματογράφου έχει ζητήσει με σχετικές επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

 

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς την
κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα:  Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου: να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός από το Υπουργείο Παιδείας

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας με αλλεπάλληλες επιστολές και υπομνήματα στους αρμόδιους φορείς διαμαρτυρήθηκαν για την αδυναμία  κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών ειδικοτήτων χορού και κινηματογράφου.

Σε όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, σε κάθε σχολική χρονιά, τα μαθήματα του χορού και του κινηματογράφου ξεκινούν το δεύτερο τετράμηνο και αυτό γιατί η προκήρυξη για την πρόσληψη των ωρομισθίων εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, δημοσιεύεται τον μήνα Σεπτέμβριο. Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται χρονικό διάστημα τριών περίπου μηνών με αποτέλεσμα  τα μαθήματα να ξεκινούν μετά τα Χριστούγεννα. Συνέπεια της παραπάνω απαράδεκτης καθυστέρησης είναι, εκτός της καθημερινής αλλαγής του προγράμματος, η απώλεια σχεδόν των μισών διδακτικών ωρών.

Για το ίδιο θέμα πριν λίγους μήνες, σε επίκαιρη ερώτησή μου προς την κα Υπουργό Παιδείας, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία για τη λύση του προβλήματος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών του κινηματογράφου, βρίσκεται σε εξέλιξη και ούτως ή άλλως, θα γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις για τη νέα σχολική χρονιά.

Ωστόσο, αφού προηγήθηκε η αναφορά της βοηθού του Συνηγόρου του Πολίτη για τα δικαιώματα του Παιδιού, η οποία σας έχει κοινοποιηθεί, το καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου απέστειλε πρόσφατα επιστολή στον Πρωθυπουργό, και διαμαρτύρεται έντονα καθώς μέχρι τις 26.05.2022 δεν είχε συνεδριάσει η συγκροτηθείσα από 13.04.2022 επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), που έχει την ευθύνη προσδιορισμού των κριτηρίων πρόσληψης των ωρομισθίων καθηγητών χορού και κινηματογράφου.

Οι σύλλογοι Κηδεμόνων των μαθητών των Καλλιτεχνικών σχολείων ζητούν να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και να υπάρξει πολιτική βούληση για την οριστική λύση του προβλήματος με τη δημιουργία εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ κινηματογράφου - διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από το έτος 2019 και δεν έχει ευδοκιμήσει έως σήμερα – και ΠΕ χορού, όπως η ένωση καθηγητών χορού και κινηματογράφου έχει ζητήσει με σχετικές επιστολές προς το Υπουργείο Παιδείας.

Δεδομένης της τρίμηνης χρονικής διάρκειας που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των εν λόγω ειδικοτήτων,

Ερωτάται η κα Υπουργός

  1. Γιατί δεν έχουν προκηρυχθεί μέχρι σήμερα οι θέσεις των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της ειδικότητας χορού και κινηματογράφου για να είναι δυνατή η τοποθέτησή τους στα καλλιτεχνικά σχολεία στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς;
  2. Θα δώσετε επιτέλους οριστική λύση στο πρόβλημα με τη δημιουργία εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ χορού και κινηματογράφου υπό το πρίσμα του άρθρου 6, παρ 1 του ν.2817/2000 (ΦΕΚ Α`78);


  Ο ερωτών Βουλευτής 

Κρίτων Αρσένης

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας