Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Συστεγάσεις» σχολείων Δήμου Περιστερίου

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Συστεγάσεις» σχολείων Δήμου Περιστερίου

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, με θέμα: «Συστεγάσεις» σχολείων Δήμου Περιστερίου, κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Χαράς Καφαντάρη, Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Παιδείας & Θρησκευμάτων
Εσωτερικών

 

ΘΕΜΑ: «Συστεγάσεις» σχολείων Δήμου Περιστερίου

 

Μία ακόμα σχολική χρονιά ξεκίνησε με σοβαρά προβλήματα στα δημόσια σχολεία και βέβαια και στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας.
Με «προαιρετικά» μέτρα προστασίας –ενώ υπάρχει ακόμη έξαρση της πανδημίας-, με πολλά κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα και με δυσκολία των Δήμων να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα, στη θέρμανση και στο νερό.

 

Επιπλέον, γίνονται πολλές συγχωνεύσεις και συστεγάσεις σχολείων, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τόσο την υγεία των μαθητών- με την αύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη-, όσο και την απαιτούμενη ηρεμία, ιδιαίτερα των μαθητών των τελευταίων τάξεων των Λυκείων. Παράλληλα, σημειώνουμε ότι οι εν λόγω κινήσεις οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση των σχολείων.
Στο Περιστέρι, με αφορμή τα πρόσφατο θέμα συστέγασης του 14ου Γυμνασίου με το 11ο Λύκειο, ώστε να ελευθερωθεί κτίριο και να στεγάσει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Περιστερίου, έχουν προκύψει αντιδράσεις, τόσο από γονείς, όσο και από μαθητές και εν γένει, την εκπαιδευτική κοινότητα των δύο σχολείων.

 

Και βέβαια το πρόβλημα ανέκυψε γιατί επί χρόνια δεν έχει ανακατασκευασθεί το κτίριο (3οΔημοτικό) προς στέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου, δεν έχει ανεγερθεί το κτίριο στο «ακριβοπληρωμένο» κτήμα Μπόθου για την στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου.

 

Η Πολιτεία, με το αντίστοιχο υπουργείο Παιδείας, αντί να εργασθεί για οριστικές , αναγκαίες, απαιτούμενες λύσεις, προσπαθεί με «μπαλώματα» και «προσωρινές» λύσεις να κρύψει τα προβλήματα «κάτω από το χαλί,» να μεταφέρει ευθύνες από διευθυντή σε διευθυντή/α Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να είναι απροετοίμαστη για τη σχολική χρονιά, να μη λαμβάνει υπ’ όψη τις ανησυχίες, την αγωνία, και τις προτάσεις της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, των γονιών και των μαθητών.

 

Δεδομένου ότι:
• Με συγχωνεύσεις, συστεγάσεις και απουσία σοβαρού σχεδιασμού, στην ουσία, υποβαθμίζονται και συρρικνώνονται τα δημόσια σχολεία.
• Ο αυξημένος αριθμός μαθητών σε αίθουσες και προαύλια θέτει σε κίνδυνο την υγεία και ηρεμία όλων.
• Πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα Ειδικά Σχολεία με κατάλληλα κτίρια και υποδομές.
• Οι όποιες «αλλαγές» δεν μπορεί να γίνονται, ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη αρχίσει.

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :
1. Γιατί δεν προηγήθηκε διάλογος με την Εκπαιδευτική Κοινότητα για τις δρομολογούμενες αλλαγές στα ανωτέρω αναφερόμενα σχολεία του Περιστερίου;
2. Θα επανεξετασθεί το θέμα της συστέγασης του 14ου Γυμνασίου με το 11ο Λύκειο και της μεταφοράς του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου;
3. Θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα Ειδικά Σχολεία, όπως και του Περιστερίου, με κατασκευή σύγχρονων κτιρίων, με τις απαιτούμενες προδιαγραφές;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

 

Βίτσας Δημήτρης

 

Δραγασάκης Γιάννης

 

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

 

Κόκκαλης Βασίλειος

 

Μάλαμα Κυριακή

 

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

 

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

 

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

 

Ραγκούσης Γιάννης

 

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

 

Τζάκρη Θεοδώρα

 

Χρηστίδου Ραλλία

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας