Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

«ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΙΤΑ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Έσπασε όλα τα ρεκόρ! Βασιλόπιτα 7 τόνων! 50 χιλιάδες κομμάτια!

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιανουαρίου 2023

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στις 30 Δεκεμβρίου 2022, στην πλατεία Δημαρχείου - σταθμός Μετρό "Περιστέρι".

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.

Η Βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 50 χιλιάδες κομμάτια, τους 5 τόνους βάρος και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε Πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα.

Τη μεγάλη γιορτή της πόλης «Περιστέρι Πολλών Αστέρων» παρουσίασαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κέντρων Φιλίας Γιώργος Τσαλίκης και η Δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασίλειου.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 4.000 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 2.000 kg Λάδι, 1.000 kg Ζάχαρη, 500 kg άχνη, 50 kg μπέικιν πάουντερ, 2.000 αυγά, 1.500 πορτοκάλια, 50 kg κονιάκ, 4 κουτιά βανίλια.

 

 



 

 

 

 


 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας