Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις επιπτώσεις του σεισμού στο Δήμο Πετρούπολης. Διευκολύνετε τα συνεργεία!

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2019

 

 


 

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει σχετικά με την πορεία των ελέγχων, αναφορικά με τις επιπτώσεις του σεισμού της 19/07/2019, σε κτήρια στον Δήμο Πετρούπολης και παρακαλεί: "Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες θα θέλαμε λοιπόν να παρακαλέσουμε τους δημότες μας, να φροντίζουν για την απρόσκοπτη πρόσβαση των συνεργείων σε όλους τους χώρους και τα διαμερίσματα της οικοδομής."

  • Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ελέγχων, αναφορικά με τις επιπτώσεις του σεισμού της 19/07/2019, σε κτήρια στον Δήμο Πετρούπολης.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε οικίες και καταστήματα του Δήμου Πετρούπολης. Μέχρι την Τρίτη 23/07/2019 ο Δήμος δέχθηκε 772 αιτήματα για έλεγχο ακινήτων. Έως και σήμερα έχουν ελεγχθεί πολλά ακίνητα, ωστόσο καθημερινά προστίθενται καινούργια αιτήματα.

  • Οι έλεγχοι ξεκίνησαν στις περιοχές, Παλατιανή και άνω Πετρούπολη, όπου παρατηρήθηκαν και οι σοβαρότερες περιπτώσεις ζημιών. Ομολογουμένως οι έλεγχοι γίνονται με σχετικά αργούς ρυθμούς, καθώς απαιτείται αυτοψία σε όλους τους χώρους και τα διαμερίσματα μιας οικοδομής, προκείμενου οι υπεύθυνοι μηχανικοί αποφανθούν περί της κατάστασης της.


Αρμόδιος φορέας για τους ελέγχους καταλληλότητας των κτηρίων είναι η Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο ανωτέρω φορέας οργάνωσε συνεργεία ελέγχου για την περιοχή μας. Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε επικουρικά στον ανωτέρω φορέα διαθέτοντας μηχανικούς, υπαλλήλους του Δήμου μας, για να στελεχώσουν τα συνεργεία του εν λόγω φορέα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό των συνεργείων ελέγχου.

  • Παράλληλα η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, συντονίζει σε συνεννόηση με την Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ., κατευθύνοντας τα συνεργεία ελέγχου σε δρόμους με μεγάλη πυκνότητα αιτημάτων.


Σημειώνουμε ότι, για την πληρότητα και την εγκυρότητα του ελέγχου απαιτείται η αυτοψία σε όλους τους χώρους και τα διαμερίσματα της οικοδομής.

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες θα θέλαμε λοιπόν να παρακαλέσουμε τους δημότες μας, να φροντίζουν για την απρόσκοπτη πρόσβαση των συνεργείων σε όλους τους χώρους και τα διαμερίσματα της οικοδομής.

Ακολουθήστε μας