Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Πετρούπολης: ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ - ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2019

 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Πετρούπολης για την πορεία και τις εξελίξεις σε ότι αφορά στο το 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης:

Σύμφωνα με τα δελτία σεισμικού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι ΚΤΥΠ Α.Ε., το 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου και κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.

Ο Δήμος Πετρούπολης έχει ήδη πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας.

Ο Δήμος μας είναι σε αναμονή της απόφασης για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης, που θα ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γ’ Αθήνας (ως η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία).

Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης, έχουν αναλάβει την αποκατάστασή τους τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου μας.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:- ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ - ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία της Υφυπουργού, κ. Ζαχαράκη στην οποία ελήφθη η απόφαση της προσωρινής συστέγασης του 2ου Λυκείου Πετρούπολης, που επλήγη από το σεισμό της 19ης Ιουλίου, με το 1ο Λύκειο Πετρούπολης. Οι βάρδιες θα γίνονται εναλλάξ πρωί-απόγευμα, μέχρι να βρεθεί μια πιο σταθερή λύση, στην οποία και τα δύο σχολεία θα είναι πρωινά.

Η απόφαση αυτή ήταν του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλεξόπουλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι του δόθηκαν και άλλες προτάσεις από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Πετρούπολης.

Μια από τις λύσεις που εξετάζονται είναι να τοποθετηθούν προκατασκευασμένοι οικίσκοι ως αίθουσες στο χώρο κάτω από το Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου, αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, όπως μάς ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σκαλιστήρας, οι αίθουσες αυτές θα είναι έτοιμες σε διάστημα τριών μηνών ενώ για την αποκατάσταση των ζημιών στο 2ο Λύκειο θα χρειαστούν δύο χρόνια.

Η λειτουργία του 1ου Γυμνασίου δεν θα επηρεασθεί καθόλου και θα παραμείνει σε πρωινή βάρδια.
Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κακαβάς και Σκαλιστήρας, ο διευθυντής του 2ου Λυκείου, ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Πετρούπολης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Πετρούπολης, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλεξόπουλος, εκπρόσωπος της ΚΤΥΠ και του Υπουργείου Υποδομών.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας