Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Απόφαση για συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο Πετρούπολης κατά των σχεδίων για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και δημιουργίας ΧΥΤΥ

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2019

 


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/10 ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Πετρούπολης από πολίτες, φορείς και συλλόγους που ανταποκριθηκαν στο κάλεσμα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων κατά των σχεδίων για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και δημιουργίας ΧΥΤΥ στο πρώην Λατομείο Μουσαμά.
Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων κατέληξαν στις θέσεις που είχαν διατυπώσει και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η κοινή γραμμή κατά της επέκτασης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής και η υιοθέτηση δράσεων και κινητοποιήσεων.


Η μόνη ίσως διαφοροποίηση ήταν από την "Λαϊκή Συσπείρωση" και τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο ο οποίος έθεσε ως όρο για την ομόφωνη και κοινή γραμμή την αποδοχή της θέσης περί Εθνικού ή Δημοσίου Φορέα Διαχείρισης Απορριμάτων.


Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος επανέλαβε τις θέσεις που είχε διατυπώσει και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο περί ανάγκης ανατροπής του Περιφερειακου Σχεδιασμού για τα Απορρίμματα Αττικής που είχε συμπεριλάβει τότε μέσα ΚΑΙ την δημιουργία ΧΥΤΥ στο πρώην Λατομείο Μουσαμά, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης αντίδρασης κατά των σχεδίων επέκτασης της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής που εκτός των άλλων είναι και επιβλαβής για την Δημόσια Υγεία.


Η συζήτηση κατέληξε στην απόφαση για συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο Πετρούπολης μαζί με τον δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο την προσεχή Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 11 πμ. Ωστόσο ο επικεφαλής της ΡΑΚ Νίκος Σακούτης τόνισε ότι στη συνάντηση αυτή πρέπει να μετέχουν και οι Σύλλογοι της πόλης αλλά και φορείς. 


Από την εκδήλωση υπογραμμίστηκε επίσης η ανάγκη για μια άμεση κινητοποίηση ή πορεία το πλαίσιο της οποίας θα καθοριστεί προφανώς στη συνάντηση που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη. 


Μίλησαν και τοποθετήθηκαν επίσης ο επικεφαλής της ΔΑΚ Πετρούπολης Δημήτρης Ταλιούρας, ο δημοτικός σύμβουλος των "Ενεργών Πολιτών" Ευθύμης Μπουρνάς, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πετρούπολη Μαζί" Θοδωρής Λάππας, ο επικεφαλής της "ΡΑΚ Πετρούπολης" Νίκος Σακούτης, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος με την "Ανυπότακτη Πετρούπολη" Κατερίνα Πατρικίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης, Χρ. Κυριαζής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης, ο εκπρόσωπος του "Δυτικού Μετώπου" Τάσος Κεφαλάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Πετρούπολης Δημήτρης Κοντός, ενώ παροντες ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Φώτης Χριστόπουλος, ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης και ο επικεφαλής της "Πετρούπολη, Νέα Αρχή" και Αντιπρόεδρος του ΔΣ Μάνος Συλλιγνάκης.

 

Πηγή: ΗΧΩ Ιλίου - Πετρούπολης

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας