Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Υπ. Παιδείας: Απάντηση στον Δήμο Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2018

Ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών καλό είναι να αντιμετωπίζονται με προσοχή και σοβαρότητα
 


Με αφορμή ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης σχετικά με τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με συνεργάτιδα του Υπουργού, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:


Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οφείλει να γνωρίζει τη διαδικασία και τις αρμοδιότητες για την ανέγερση των σχολικών κτηρίων. Δηλαδή, ότι ο Δήμος υποδεικνύει διαθέσιμο οικόπεδο, υποβάλει την τεχνική μελέτη στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στη συνέχεια ο φάκελος κατατίθεται στο Υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή του κτηρίου.


Τη διαδικασία αυτή επισήμανε η συνεργάτιδα του Υπουργού κατά τη συνάντησή τους που είχε ως θέμα την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν προέτρεψε κανέναν να «διαμαρτυρηθεί» σε άλλο Υπουργείο, ούτε «μεταβίβασε ευθύνες» αλλού.


Ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών και στις αγωνίες της ελληνικής οικογένειας καλό είναι να αντιμετωπίζονται με προσοχή και σοβαρότητα από όλες τις πλευρές.

Ακολουθήστε μας