Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ “ΦΑΕΘΩΝ” ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2019


Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κας Ανθής Ζορμπά με τις εκπροσώπους του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης “Φαέθων”, κα Ελένη Φίλιου και κα Μαρίνα Παπαδιώτη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, η Διευθύντρια Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και προϊσταμένοι τμημάτων της Διεύθυνσης.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η κοινή πραγματοποίηση δράσεων που θα απευθύνονται στην νεολαία της πόλης μας, με θέμα “ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΟΣ ΥΓΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ”.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλευτικού Σταθμού και του Τμήματος Παιδικών σταθμών του Δήμου μας με το Κέντρο Πρόληψης “Φαέθων”, προκειμένου να διοργανωθούν περαιτέρω δράσεις, που θα έχουν στόχο την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου μέσα στην οικογένεια.

Ο Δήμος μας συνεχίζει την προσπάθεια για την προώθηση δράσεων που θα παροτρύνουν τους νέους να υιοθετήσουν υγιείς συνήθειες/τρόπους ζωής και θα παρέχουν την σωστή καθοδήγηση στους γονείς, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον πολύ δύσκολο ρόλο τους και να είναι σε θέση να δώσουν την απαραίτητη αγωγή/στήριξη στα παιδιά τους.

Ταυτότητα Κέντρου Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας - "Φαέθων" λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2006 στο Δήμο Ιλίου, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού και τον κατ' εξοχήν αρμόδιο φορέα, τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος έχει την επιστημονική του εποπτεία και το χρηματοδοτεί κατά 50%. Πρόκειται για μία αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, της οποίας τα ιδρυτικά μέλη είναι οι Δήμοι Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, η Περιφέρεια Αττικής και οι εξής τοπικοί φορείς: Ένωση Κρητών του Δήμου Ιλίου, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πετρούπολης και η Ένωση Ηπειρωτών του Δήμου Ιλίου. Την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης έχει επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από εκπροσώπους και των τριών Δήμων, εκπρόσωπο της Περιφέρειας, εκπροσώπους τριών τοπικών φορέων - των Ενώσεων Κρητών και Ηπειρωτών Ιλίου (αναπληρωματικό μέλος) και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης - καθώς και εκπρόσωπο των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ». Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν σε όλους τους προσερχόμενους δημότες των τοπικών κοινωνιών (Δήμοι Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού), με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου.Στόχοι:

Οι πρωταρχικοί στόχοι του Κέντρου Πρόληψης "Φαέθων" είναι δύο:

Η πρόληψη και ο περιορισμός της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών
Η προώθηση της αναζήτησης πιο δημιουργικών τρόπων ζωής, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.


Η φιλοσοφία του Κέντρου Πρόληψης, η οποία αποτελεί και το όχημα για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων, βασίζεται:

στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή της κοινότητας σε θέματα πρόληψης • στη συναισθηματική και ψυχολογική ωρίμανση του ατόμου και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων
στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια
στην ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στους μαθητές και το σχολικό περιβάλλον
στην αξιολόγηση κάθε δράσης και σχεδίου με στόχο τη βελτίωσή τους
στην πρόληψη που επικεντρώνεται στις αιτίες του προβλήματος,
Δραστηριότητες:

Οι δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης "Φαέθων" απευθύνονται στους Δήμους-Δημοτικές Αρχές, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, τον τοπικό τύπο και τα ΜΜΕ, τους φορείς και τους συλλόγους, τις δημόσιες αρχές, τους επαγγελματίες, τη σχολική κοινότητα και τους γονείς και περιλαμβάνουν:

τη διοργάνωση ημερίδων για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της τοπικής κοινότητας
την οργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιωματικών εργαστηρίων σε ομάδες.


Οι δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού κλίματος μέσα στο περιβάλλον που κινείται κάθε άτομο (οικογένεια, σχολείο, κοινότητα) και γι' αυτό το λόγο προβλέπεται ο σχηματισμός τριών διαφορετικών τύπων ομάδων:

Ομάδες γονέων: οι δράσεις των ομάδων αυτών στοχεύουν στη βελτίωση του γονεϊκού ρόλου και στη διευκόλυνση των οικογενειακών σχέσεων.
Ομάδες εφήβων και νέων: η δράση των ομάδων αυτών έχει ως στόχο την προσέγγιση των εφήβων, την ενημέρωσή τους για το Κέντρο, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίησή τους σε θέματα πρόληψης.
Ομάδες εκπαιδευτικών για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.


Οι δράσεις των ομάδων αυτών έχουν στόχο:

την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή τους σε θέματα πρόληψης,
την ενίσχυση του εκπαιδευτικού στο ρόλο του,
την ενδυνάμωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.


Τα στελέχη :

Το Κέντρο Πρόληψης είναι στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο στον τομέα της πρόληψης: ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας