Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2019Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, οι εργασίες για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά σώματα τύπου Led σε λεωφορειόδρομους της Πετρούπολης. Ήδη ολοκληρώθηκαν στην οδό Κερασόβου, ενώ σήμερα συνεχίζονται στην οδό Ανατολικής Ρωμυλίας.

Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο έργο, το οποίο μελετήθηκε από την Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, κατατέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής τον Σεπτέμβριο του 2016 και τελικά ξεκίνησε χθες, με τελικό κόστος 237.780,90 €.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού σε κεντρικές οδούς και συγκεκριμένα στις: 28ης Οκτωβρίου, Κλεισούρας, Κωνσταντινουπόλεως, Ελαιών, Ρήγα Φερραίου, Ανατολ. Ρωμυλίας, Βορείου Ηπείρου, Κερασόβου-Πανοράματος, Πλούτωνος, Θεοκλήτου, Περικλέους και στην 25ης Μαρτίου.

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι απόρροια του πιλοτικού ευρωπαϊκού προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”, το οποίο υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στον Δήμο μας, με παρεμβάσεις τότε σε πέντε δημοτικά κτίρια, αλλά και στον δημοτικό φωτισμό της πόλης.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα δημοτικά κτίρια στα οποία έγιναν παρεμβάσεις ανέβηκαν ενεργειακή κατηγορία, ενώ παράλληλα το ποσοστό εξοικονομούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τον Δήμο μας ανήλθε στα 81%, με παράλληλη αποφυγή εκπομπών Co2 96.5CO2 ανά έτος και με εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους 17.562 ευρώ ανά έτος.

Τέλος, η Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών έχει συντάξει μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία της πόλης μας (2ο Δημοτικό, 2ο-5ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο κλπ.), με σκοπό την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού στην πόλη.

Από το δήμο τονίζεται: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της πόλης μας, ώστε να την κάνουμε περισσότερο φιλική και ασφαλή για τους κατοίκους της.

Ακολουθήστε μας