Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανάστατο το Χαϊδάρι για την παραχώρηση της χρήσης της Προβλήτας 4 - Υπερψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2020


Σύσκεψη με Βουλευτές της Δυτικής Αθήνας, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έκφραση διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο Υπουργείο και τα κόμματα της Βουλής ήταν οι πρώτες ενέργειες του Δημάρχου Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακού μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση χθες Τρίτη 11/2 στη Βουλή τροπολογίας με την οποία παραχωρείται στον μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η χρήση της Προβλήτας 4.

Σύμφωνα με την τροπολογία παραχωρείται το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης επί της ζώνης αιγιαλού έμπροσθεν των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον μελλοντικό αγοραστή των Ναυπηγείων. Με τον τρόπο που περιγράφεται η ζώνη του αιγιαλού, δηλαδή όπως ορίζεται σε ένα ΦΕΚ του 1994, προκύπτει ότι συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν και η Προβλήτα 4 στην Ακτή Σκαραμαγκά.

 

Τυχόν παραχώρηση της Προβλήτας 4 για μελλοντική χρήση των Ναυπηγείων θα ήταν σοβαρό σφάλμα. Διότι πολύ απλά όλα αυτά τα 65 χρόνια δεν αποτέλεσε ποτέ τμήμα των Ναυπηγείων. Δεν έχει καν λειτουργική ενότητα με την υπόλοιπη έκταση. Άλλωστε σήμερα λειτουργεί εκεί το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων.

Ενώ λοιπόν η Προβλήτα 4 δεν θα προσφέρει τίποτε στην αναπτυξιακή υπόθεση της χώρας και στην προοπτική των Ναυπηγείων, η τυχόν παραχώρηση της θα τραυματίσει βαριά την αναπτυξιακή προοπτική και τα σχέδια αναβάθμισης της πόλης του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας.


Το αίτημα για παραχώρηση της Προβλήτας 4 στον Δήμο και στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας είναι ομόφωνο στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου. Πρόσφατα έλαβε σχετική ομόφωνη απόφαση και ο ΑΣΔΑ, που εκπροσωπεί και τους 7 Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Όμως, παρά την ενημέρωση που είχαν προσωπικά από τον Δήμαρχο από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα για τις θέσεις του Δήμου Χαϊδαρίου και του ΑΣΔΑ η ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Οικονομικών, δεν προηγήθηκε καμιά διαβούλευση με τον Δήμο, δεν υπήρξε καμία διαφάνεια στην διαδικασία λήψης αποφάσεων αλλά αιφνιδιαστικά κατατέθηκε η εν λόγω τροπολογία.

 Η όλη διαδικασία επηρεάζεται επίσης αρνητικά από ένα σφάλμα της ΕΤΑΔ η οποία ενοποίησε δυο ανεξάρτητα ακίνητα, την Δεξαμενή 5 και την Προβλήτα 4. Η Δεξαμενή 5 προφανώς ενδιαφέρει κάθε πιθανό αγοραστή των Ναυπηγείων, η Προβλήτα 4 όχι. Λόγω της περιττής αυτής ενοποίησης των ακινήτων, υπάρχει κίνδυνος να παραχωρηθεί χωρίς κανένα πραγματικό λόγο η Προβλήτα 4.

Την εξοργιστική για το Χαϊδάρι τροπολογία ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.
Σήμερα 13/02/20 στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (ώρα 8.00 μμ) αναμένονται αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους.

Σημειώνεται  ότι η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε μέσα σε μια μέρα, αφαιρώντας κάθε ουσιαστική δυνατότητα διαβούλευσης και πολιτικής ζύμωσης, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Δήμου και οι δημοτικές παρατάξεις να βρεθούν προ τετελεσμένων.

Τα 220 στρέμματα του Σκαραμαγκά, που επί πολλά χρόνια διεκδικούσε όχι μόνο το Χαϊδάρι αλλά και η δυτική Αθήνα σε μια προοπτική εξόδου από τη μιζέρια και τη στασιμότητα, δόθηκαν δώρο στους υποψήφιους επενδυτές των Ναυπηγείων. Κάποιοι από αυτούς παλιότερα φέσωσαν τον Δήμο με 300.000 ευρώ από απλήρωτα δημοτικά τέλη.

Ακολουθήστε μας