Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Aποστόλης Θεοφίλης: "Μια σύγχρονη δημοτική αρχή πρέπει να αφήνει στην άκρη κομματικές εμμονές και αγκυλώσεις και να προτάσσει την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας των ΠΟΛΙΤΩΝ"

Κατηγορία: ΧΑΪΔΑΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2018

 

  • Για μια ακόμη φορά στο ίδιο κακοστημένο «έργο»,   θεατές. 


Μόνιμος «σκηνοθέτης» από την επόμενη κιόλας μέρας της ήττας του 2014, ο Βαγγέλης Ντηνιακός.
Το αφήγημα, γνωστό και προβλέψιμο, αντιπολιτευτικά «πυρά» και τεχνητή πόλωση απέναντι στην σημερινή διοίκηση του δήμου.

Το οξύμωρο είναι ότι πριν από τέσσερα χρόνια ο τελευταίος  «όργωνε» το Χαϊδάρι υπέρ του Μιχάλη Σελέκου ενόψει του δεύτερου γύρου των περασμένων δημοτικών εκλογών.
Τότε ήταν ο πλέον κατάλληλος για δήμαρχος, σήμερα (λίγους μήνες πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές) τον χαρακτηρίζει αποτυχημένο.

Έτσι φτάσαμε, σήμερα σε ένα ακόμη «επεισόδιο» του κακοστημένου αυτού έργου, με τον επικεφαλής της παράταξης «ΧΑΙΔΑΡΙ ΞΑΝΑ» με αφορμή την διημιουργία Κ.Ε.Π. Υγείας στην πόλη μας, να επιτίθεται στην σημερινή δημοτική αρχή που στήριξε  με δημόσια ανακοίνωση του αλλά και με «λυσσαλέο» προσωπικό αγώνα  (μετά την εκλογική αποτυχία του Α’ γύρου) στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών του 2014.

Η πλέον αποτυχημένη δημοτική διοίκηση όπως σήμερα την αποκαλεί, φέρει και την «σφραγίδα» του Βαγγέλη Ντηνιακού και αυτό το γνωρίζουν άπαντες στην πόλη.

Συνεπώς, στην αποτυχία του Μιχάλη Σελέκου, «μεγαλομέτοχος» είναι ο ίδιος γιατί πολύ απλά γνώριζε τι σηματοδοτούσε  η ανάληψη της δημοτικής αρχής από την «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
Και εάν δεν γνώριζε, μπορούσε να ρίξει μια μάτια στο Πέραμα η και στην γειτονική Πετρούπολη.
Γι αυτό λοιπόν, ας  ζητήσει έστω και τώρα, μια συγνώμη από τους δημότες και τις δημότισσες για την λανθασμένη απόφαση του να στηρίξει τον σημερινό δήμαρχο και μετά ας κάνει την αντιπολίτευση που επιθυμεί.

Πρώτα η αυτοκριτική και μετά η κριτική.
Έτσι κάνουν οι υπεύθυνες και σύγχρονες  παρατάξεις που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν την τοπική εξουσία.
Δυστυχώς για αυτόν όμως, οι Χαϊδαριώτες θυμούνται ποιοι «έπαιξαν» με το μέλλον της πόλης για να διασωθούν από το εκλογικό φιάσκο του 2014 και να διατηρήσουν «ζωντανές» τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και θα απαντήσουν με την ψήφο τους.

Όσον αφορά, το Κ.Ε.Π. ΥΓΕΙΑΣ, η αλήθεια είναι μια.

Για να συγκροτήσουμε, πρέπει να είμαστε απαραιτήτως μέλη στο Εθνικό Διαδημοτικό Κέντρο Υγιών Πόλεων (218 δήμοι της χώρας μετέχουν σε σύνολο 340).
Τα τελευταία χρόνια με απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής, δεν είμαστε.

Συνεπώς, πρέπει να πιέσουμε όλοι και όλες, την σημερινή δημοτική αρχή να άρει αυτήν την εσφαλμένη απόφασηκαι σε δεύτερη φάση να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση Κ.Ε.Π. Υγείας.
Το ετήσιο κόστος συμμετοχής μας στο Εθνικό Διαδημοτικό Κέντρο Υγιών πόλεων είναι εξαιρετικά χαμηλό (800€) ενώ το αντίστοιχο για τα Κ.Ε.Π. Υγείας είναι μόλις 1.240€.

Εάν δεν συμμετάσχουμε, στο συγκεκριμένο κέντρο (ΕΔΔΥΠ) δεν μπορούμε να συστήσουμε ΚΕΠ Υγείας ( σήμερα Κ.Ε.Π. Υγείας έχουν 80 Δήμοι π.χ. Δήμος Περιστερίου, Δήμος Άγ. Βαρβάρας, Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Ελευσίνας).
Το να διημιουργήσουμε Κ.Ε.Π Υγείας χωρίς να είμαστε μέλη του Ε.Δ.Δ.Υ.Π. δεν είναι εφικτό.
Αυτήν την στιγμή,  δεν υπάρχει τεχνικά, άλλος δρόμος.
Συνεπώς, πρέπει πρωτίστως να παραμείνουμε μέλη του συγκεκριμένου Διαδημοτικού Κέντρου.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Μια σύγχρονη  αντιπολίτευση πρέπει να γνωρίζει τι ζητά για μην μένουν οι προτάσεις της στα «χαρτιά».
Καλά τα excel αλλά η ουσία κρύβεται στην διασφάλιση χρηματοδότησης, σε τεκμηριωμένα στοιχεία και στον φορέα υλοποίησης του εκάστοτε σκοπού.

Μια σύγχρονη δημοτική αρχή πρέπει να αφήνει στην άκρη κομματικές εμμονές και αγκυλώσεις και να προτάσσει την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας των ΠΟΛΙΤΩΝ.
Το να παρουσιάζει προτάσεις μια δημοτική παράταξη, είναι θετικό.
Το να παρουσιάζει προτάσεις και το πως θα υλοποιηθούν, είναι το ζητούμενο.

Τέλος, καλώ για μια ακόμη φορά, την σημερινή δημοτική αρχή να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς  στην υλοποίηση των «ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ».
Το απαιτούμενο ποσό είναι εγκεκριμένο από τις αρμόδιες αρχές, οι απαιτούμενες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού και δεν δεσμεύει το δημοτικό ταμείο μιας και προέρχεται από χρηματοδότηση Ε.Σ.Π.Α. και θα ωφελήσει αρκετές χιλιάδες συμπολιτών μας.
Αποτελεί έργο πνοής με σημαντικό κοινωνικό όφελος για τους οικονομικά αδύναμους δημότες.
Με την υγεία των ΠΟΛΙΤΩΝ οφείλουμε να παίζουμε «ομαδικά» φορώντας υπερκομματική «φανέλα».

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας