Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τέσσερις τροφές που έχουν παυσίπονη δράση στον οργανισμό

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2015


 Η Φύση έχει φροντίσει ώστε να μας παρέχει όλα τα εφόδια για να έχουμε καλύτερη υγεία, αλλά και για να αντεπεξέλθουμε ευκολότερα στις ασθένειες και τους πόνους που μας ταλαιπωρούν.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες έχουν την πιο σημαντική παυσίπονη δράση από κάθε άλλη και τις οποίες μπορείτε να τις συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την όποια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως εκείνος σας έχει συστήσει.
Δείτε 4 τροφές που καταπολεμούν τους πόνους


  • Καυτερές πιπεριές


Η καψαϊκίνη που περιέχουν έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον χρόνιο πόνο όταν εφαρμόζεται τοπικά. Γι' αυτό άλλωστε, αποτελεί και βασικό συστατικό σε πολλά επιθέματα/έμπλαστρα που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία. Αυτό που κάνει είναι να μειώνει τη δραστηριότητα μιας χημικής ουσίας που μεταφέρει το αίσθημα του πόνου από το περιφερικό στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

  • Τζίντζερ


Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στις ασιατικές χώρες ως μέσο που ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας και των ρευματισμών. Περιέχει χημικές ουσίες που μειώνουν τη φλεγμονή στους μυς και επειδή πρόκειται για απόλυτα φυσικό προϊόν, δεν προκαλεί παρενέργειες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

  • Βάλσαμο


Δεν έχει συνδυαστεί τυχαία με την έννοια της ανακούφισης και της ευεργετικής δράσης. Είναι αποτελεσματικό απέναντι στον πονοκέφαλο, τον στομαχόπονο και τον πονόδοντο, ενώ πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα της ημικρανίας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ωστόσο, αυτές οι παρατηρήσεις βασίζονται κυρίως σε κοινές εμπειρίες και απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθούν και επιστημονικά.

  • Βαλεριάνα


Αν και η ρίζα της βαλεριάνας έχει αποκτήσει την φήμη της κυρίως για την βοήθεια που προσφέρει στον ύπνο, μπορεί να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση μυικών σπασμών και κραμπών. Υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά προϊόντα που βασίζονται στην ρίζα της βαλεριάνας. Επίσης, πολλές γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση με αυτήν από τους πόνους της περιόδου και από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (εξάψεις και αυξημένο άγχος).

Αναρτήθηκε από

Ακολουθήστε μας