Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Φυσικό τονωτικό Ο χυμός πορτοκαλιού ενισχύει την πνευματική εγρήγορση και συγκέντρωση

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2015

Αν αισθάνεστε νυσταγμένοι και θέλετε να αφυπνιστείτε, μην πιείτε καφέ. Προτιμήστε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι, προτείνουν βρετανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύουν στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Nutrition.

 


Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Ρεντινγκ στη Μ. Βρετανία, με επικεφαλής τον Δρ Ντάνιελ Λαμπορτ, παρατήρησαν ότι ο συγκεκριμένος χυμός αυξάνει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και τον χρόνο αντίδρασης του οργανισμού. Επιπλέον, η επίδραση του διαρκεί για ώρες, με όσους πίνουν χυμό πορτοκάλι στο πρωινό γεύμα να διατηρούνται σε εγρήγορση μέχρι και νωρίς το απόγευμα. 

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αφού υπέβαλαν μια ομάδα 24 νεαρών ανδρών σε διάφορα πνευματικά τεστ, δύο διαφορετικές ημέρες. 

Την πρώτη ημέρα, οι εθελοντές ήπιαν ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι πριν κάνουν τα τεστ. Την άλλη μέρα, κατανάλωσαν ζαχαρόνερο που έμοιαζε στη γεύση και στην εμφάνιση με χυμό πορτοκαλιού. 

Όταν ήπιαν τον πραγματικό χυμό είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ, ως προς την ταχύτητα και την προσοχή. Επίσης αισθάνονται ότι ήταν σε εγρήγορση μέχρι και έξι ώρες αργότερα. 

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η επίδραση αποδίδεται στα φλαβονοειδή που εμπεριέχουν τα εσπεριδοειδή φρούτα και τα λαχανικά. Τα φλαβονοειδή βελτιώνουν την αιματική ροή στον εγκέφαλο και έτσι διευκολύνεται η μετάδοση των πληροφοριών μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων. 

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι ο χυμός πορτοκαλιού κάνει καλό στον εγκέφαλο αλλά μετά από μακροχρόνια κατανάλωση. 

Στην παρούσα μελέτη, οι εθελοντές ήπιαν 240 ml χυμού την ημέρα και απεδείχθη εξίσου ωφέλιμος. 

Ακολουθήστε μας