Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που εξασφαλίζει συχνότερο σεξ! (έρευνα)

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2016

 

Πολλά είναι τα γνωρίσματα της προσωπικότητας που μπορεί να γοητεύσουν το αντίθετο φύλο, όπως η εξωστρέφεια, η

δεκτικότητα στις νέες εμπειρίες, η τρυφερότητα και η αισιοδοξία.

  • Φαίνεται όμως ότι κάποιο ξεχωρίζει όσον αφορά τις επιτυχίες στο σεξουαλικό τομέα.

Μια νέα έρευνα που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ και το Πανεπιστήμιο του Νίπισινγκ στον Καναδά δείχνει ότι η ανιδιοτέλεια είναι... σέξι!

  • Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση British Journal of Psychology, οι άνθρωποι που βοηθούν τους γύρω τους είναι πιο επιθυμητοί στο αντίθετο φύλο, έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους και κάνουν συχνότερα σεξ.

«Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που δείχνει ότι ο αλτρουισμός μεταφράζεται σε επιτυχίες στον ερωτικό τομέα» αναφέρει ο καθηγητής Ψυχολογίας Πατ Μπάρκλεϊ από το Πανεπιστήμιο του Γκελφ.

  • Ο καθηγητής Στίβεν Άρνοκι από το Πανεπιστήμιο του Νίπισινγκ με τη σειρά του σχολιάζει: «Φαίνεται πως ο αλτρουισμός αναπτύχθηκε στους ανθρώπους εν μέρει επειδή λειτουργεί ως ένδειξη για την ύπαρξη και άλλων επιθυμητών γνωρισμάτων που εξυπηρετούν τη διαιώνιση του είδους.»

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από προσωπικές συνεντεύξεις που πήραν από περίπου 800 άτομα σχετικά με την ερωτική τους ζωή και το βαθμό προσφοράς τους στην κοινότητα (π.χ. φιλανθρωπικό έργο, δωρεά αίματος, βοήθεια σε άγνωστο για να περάσει το δρόμο, δωρεά χρημάτων, βοήθεια σε κάποιο συμμαθητή/συμφοιτητή κ.α.).

  • Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ηλικία αλλά και άλλα στοιχεία της προσωπικότητας, ο αλτρουισμός αναδείχθηκε σε σημαντικό παράγοντα «πρόβλεψης» της σεξουαλικής επιτυχίας των συμμετεχόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και η ανιδιοτελής προσφορά είναι επιθυμητό γνώρισμα και στα δύο φύλα, φαίνεται να δίνει περισσότερους «πόντους» επιτυχίας στους άντρες απ’ ό,τι στις γυναίκες.

 

 

 

πηγή  http://onlinelibrary.wiley.com onmed.gr

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας