Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Έμφραγμα: 7 βήματα για να περιορίσετε τον κίνδυνο

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2017

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι η μη αναστρέψιμη κυτταρική βλάβη λόγω παρατεταμένης μειωμένης παροχής αίματος (ισχαιμίας) που οδηγεί σε νέκρωση του καρδιακού μυός.


Όπου χαρακτηρίζει τις παθήσεις της καρδιάς ως παγκόσμια επιδημία, με τον μέσο όρο ηλικίας όσων υφίστανται έμφραγμα να έχει πέσει από τα 65 στα 45 λόγω του αγχωτικού τρόπου ζωής.

Το έμφραγμα σχετίζεται με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα διότι προκαλεί αιφνίδιο θάνατο.

Οι μελέτες δείχνουν ότι το πρωί είναι πιο πιθανό κάποιος να υποστεί έμφραγμα, με τους άνδρες να είναι πιο επιρρεπείς.

Η τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προλάβει σε μεγάλο ποσοστό τους πρόωρους θανάτους από τις παθήσεις της καρδιάς.


Δείτε 7 απλούς τρόπους για να προλάβετε το έμφραγμα:

- Σταματήστε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. Το αλκοόλ συμβάλλει στην ανάπτυξη υπέρτασης και παχυσαρκίας, ενώ το κάπνισμα αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

- Βάλτε φρένο στο άγχος. Οι αγχώδεις έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο και κακής ποιότητας φαγητό με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την καρδιά τους.

- Ρυθμίστε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Οι πάσχοντες από διαβήτη και όσοι βρίσκονται στο στάδιο του προδιαβήτη κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή προσβολή.

- Αποφεύγετε την κατανάλωση τρανς λιπαρών που οδηγούν στην αύξηση της κακής χοληστερόλης. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι έχουν χοληστερόλη 240 mg / dL και πάνω ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.

- Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση. Η υπέρταση επιβαρύνει την καρδιά σας και μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο.

- Χάστε βάρος. Τα επιπλέον κιλά κουράζουν την καρδιά λόγω της αύξησης της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.

- Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνεται κατά 147% για κάποιον που κάνει καθιστική ζωή.


onmed.gr

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας