Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Απλές συμβουλές για να απολαμβάνετε τα φρούτα και να διατηρείτε ένα υγιές βάρος

Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2018Γιατί πρέπει να κρατήσουμε τα φρούτα στη διατροφή μας

Οι υδατάνθρακες στα φρούτα δεν έχουν τεράστιο αντίκτυπο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, καθώς τα περισσότερα φρούτα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο. Τα φρούτα μπορούν επίσης να παρέχουν μια σημαντική δόση ινών στη διατροφή σας, η οποία θα επιβραδύνει την πέψη και θα σας κάνει να νιώσετε πληρέστερη. Για παράδειγμα, μόνο ένα φλιτζάνι σμέουρα περιέχει 8 γραμμάρια ινών.

Φρούτα όπως τα μύρτιλα είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να μειωθεί η αρτηριακή σας πίεση, να καταπολεμηθεί το οξειδωτικό στρες και να μειωθεί ο κίνδυνος ασθενειών.

Τα φρούτα έχουν πολλαπλά οφέλη που δικαιολογούν την ύπαρξή τους στη διατροφή σας. Αλλά τι γίνεται με την υποτιθέμενη σκοτεινή πλευρά;

Γιατί τα φρούτα μπορεί να εμποδίσουν την απώλεια βάρους

Τα φρούτα είναι υψηλά στην απλή ζάχαρη φρουκτόζης, η οποία είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος ή να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης απομακρύνουν τα φρούτα από τη διατροφή τους.

Σε αντίθεση με τη γλυκόζη, τη συνηθέστερη απλή ζάχαρη που αποστέλλεται στους μύες, τον εγκέφαλο και άλλα όργανα για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια, η φρουκτόζη επεξεργάζεται μόνο από το συκώτι σας.

Γιατί είναι τόσο κακό; Εάν το συκώτι σας έχει ήδη αρκετή ενέργεια, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το συκώτι σας να μετατρέψει την πλεονάζουσα φρουκτόζη σε λίπος, αποθηκεύοντάς το για χρήση αργότερα. Ενώ αυτή είναι μια βιοχημική αλήθεια, ο αντίκτυπός της είναι μεγάλος, ειδικά όταν σκέφτεστε ότι τα φρούτα δεν είναι καν μία από τις πιο κοινές πηγές φρουκτόζης στη διατροφή.

Πιο συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τρώτε όσα φρούτα θέλετε:
Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, οι θερμίδες και οι υδατάνθρακες έχουν σημασία.
 Μία μπανάνα περιέχει 100 θερμίδες και 27 γραμμάρια υδατανθράκων.
Ένα μήλο μπορεί να περιέχει έως και 115 θερμίδες και 30 γραμμάρια υδατανθράκων.

Ο περιορισμός της πρόσληψης υδατανθράκων στα 100 γραμμάρια την ημέρα είναι ένας κοινός στόχος για άτομα που χρησιμοποιούν μια προσέγγιση περιορισμένης πρόσληψης υδατανθράκων για την απώλεια βάρους.
Εάν συμβαίνει αυτό, τρώγοντας δύο μπανάνες και ένα μήλο θα πάρετε το 84 τοις εκατό της πρόσληψης υδατανθράκων σας για όλη την ημέρα.
Ακόμα κι αν τρώτε 1800 θερμίδες την ημέρα και το 40% αυτών των θερμίδων από υδατάνθρακες, δύο μπανάνες και ένα μήλο θα πάρουν το 46% των υδατανθράκων σας εκείνη την ημέρα.
Είναι εύκολο να φάτε υδατάνθρακες αξίας 100 γραμμάρια σε μια μέρα μόνο από φρούτα και αν τα μετράτε σαν να μην έχουν θερμιδική αξία, θα φάτε εν αγνοία σας 400 επιπλέον θερμίδες την ημέρα.

Απλές συμβουλές για να απολαμβάνετε τα φρούτα και να διατηρείτε ένα υγιές βάρος

1. Εστιάστε στα μούρα, στα ινώδη και μικρά φρούτα. Τα σμέουρα, τα μύρτιλα, οι φράουλες, τα ακτινίδια, οι κλημεντίνες, τα δαμάσκηνα, τα ροδάκινα και τα μικρά μήλα είναι τα φρούτα που πρέπει να αναζητήσετε.

2. Απολαύστε τα φρούτα με μέτρο, αλλά επικεντρωθείτε στην κατανάλωση περισσότερων λαχανικών. Τα φρούτα είναι καλά, αλλά τα λαχανικά, ειδικά τα πράσινα φυλλώδη ή ινώδη λαχανικά, πρέπει να είναι το επίκεντρό σας.

3. Αν χρειαστεί να κόψετε υδατάνθρακες / θερμίδες από τη διατροφή σας, ξεκινήστε με σπόρους και αμυλούχους υδατάνθρακες και μετά κόψτε τα φρούτα. Έρχεται μια στιγμή στη δίαιτα όλων που πρέπει να τρώνε λιγότερα.
Πάντοτε να αφαιρείτε πρώτα τα πιο πυκνά τρόφιμα σε υδατάνθρακες (καθώς θα είναι και τα πιο θερμιδικά πυκνά από τους υδατάνθρακες σας).
Θα διαπιστώσετε ότι, καθώς οι υδατάνθρακες και οι θερμίδες στη διατροφή σας μειώνονται, όταν αρχίζετε πραγματικά να επιτυγχάνετε την απώλεια του επίμονου λίπους, η πρόσληψη φρούτων σας θα μειωθεί ως συνάρτηση του πώς έχετε σταδιακά αφαιρέσει τρόφιμα από τη διατροφή σας.

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε μας