Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Να περάσει η διαχείριση των παραλιών εξ ολοκλήρου στους δήμους, ζητά η ΚΕΔΕ

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2023

 

Υπέρ της χρήσης των παραλιών ως δημόσιου χώρου, τάσσεται η ΚΕΔΕ

Θέση και αίτημα της ΚΕΔΕ είναι να περάσει η διαχείριση των παραλιών εξ ολοκλήρου στους δήμους.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και επίσημα ζητάει να περάσει η διαχείριση των παραλιών στους Δήμους, θέτοντας εύλογα το ερώτημα, πως είναι δυνατόν οι Δήμοι να είναι υπεύθυνοι για τους ναυαγοσώστες, τις λουτρικές εγκαταστάσεις, τον καθαρισμό των παραλιών αλλά να μην έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης για συμμόρφωση των  παραχωρησιούχων στους όρους παραχώρησης.

Η ανακοίνωση – παρέμβαση της ΚΕΔΕ αναφέρει: «Η ΚΕΔΕ με αφορμή τις κινητοποιήσεις  πολιτών στα νησιά για απελευθέρωση των παραλιών από τις αυθαίρετες καταλήψεις με ομπρελοκαθίσματα , την ανάκτηση του δημόσιου χώρου, την εφαρμογή του νόμου και των συμβάσεων παραχώρησης, αλλά και τις ευθύνες των δημοτικών αρχών για το θέμα,  δηλώνει τα ακόλουθα:

 

  • Η ΚΕΔΕ και η Αυτοδιοίκηση τάσσεται διαχρονικά  υπέρ της χρήσης των παραλιών ως δημόσιου χώρου και παράλληλα υπέρ της λελογισμένης αξιοποίησής τους, της προστασίας τους από την υπερεκμετάλλευση και τις αυθαίρετες και παράνομες χρήσεις καθώς  και υπέρ της εφαρμογής των νόμων και του τήρησης των συμβάσεων παραχώρησης.
  • Η ΚΕΔΕ θεωρεί κρίσιμο και κομβικό σημείο το ότι η διαχείριση των παραλιών δεν αφορά μόνο το Κεντρικό Κράτος, αλλά και τους οικείους δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν τη  δυνατότητα να διαμορφώνουν μέσα από τη διαχείριση τους το μοντέλο ανάπτυξης των τοπικών τους κοινωνιών, με γνώμονα το τοπικό συμφέρον και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Ωστόσο σήμερα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σήμερα οι Κτηματικές Υπηρεσίες είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την παραχώρηση απλής χρήσης των χώρων αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας και τη λήψη μέτρων προστασίας τους.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας