Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου

Κατηγορία: NLP Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2024

 

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου και τα μέτρα ενίσχυσης που πρέπει άμεσα να παρθούν

  • «Το Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτή τη στιγμή καλείται μόλις με 13 γιατρούς να καλύψει τις ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Χαϊδαρίου, ο οποίος αριθμεί 47.051 κατοίκους.

Η υποβάθμιση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στη συγκεκριμένη περιοχή οδηγεί σε πολύμηνη αναμονή για ραντεβού σε γιατρό, ακόμη και βασικών ειδικοτήτων, εξαναγκάζοντας τον εργατικό-λαϊκό κόσμο να βάλει τελικά βαθιά το χέρι στην τσέπη απευθυνόμενος στον ιδιωτικό τομέα της υγείας.

  • Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου υπηρετούν: 4 παθολόγοι, 2 παιδίατροι, 1 πνευμονολόγος, 1 ΩΡΛ, 2 οδοντίατροι, 2 μικροβιολόγοι και 1 χειρουργός. Από αυτούς οι δύο είναι επικουρικοί, ενώ δύο ακόμη παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι να λήξει η παράταση λόγω συνταξιοδότησης.

Δεν υπάρχουν: γυναικολόγος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, οφθαλμίατρος, ενδοκρινολόγος, ακτινολόγος, δερματολόγος, ουρολόγος, γαστρεντερολόγος, νευρολόγος, ψυχίατρος. Παράλληλα, το μισό νοσηλευτικό προσωπικό αποτελείται από επικουρικούς, ενώ το βοηθητικό προσωπικό αποτελείται από μόλις 2 καθαρίστριες, για τη μία από τις οποίες μάλιστα λήγει η σύμβαση 30/6, και 2 διοικητικούς υπαλλήλους.

  • Δεν υπάρχει προσωπικό για τη φύλαξη - ασφάλεια της δομής και των εργαζομένων σε αυτή.

Όσον αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή είναι χαρακτηριστικό ότι στο κτίριο που στεγάζεται το συγκεκριμένο κέντρο υγείας δεν υπάρχει πρόβλεψη, ώστε να λειτουργήσει ακτινολογικό εργαστήριο.

  • Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου είναι εκρηκτική, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο των νοσοκομείων, όσο και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνα στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, απόρροια της πολιτικής όλων των ως τώρα κυβερνήσεων στην Υγεία, που από τη μία θεωρεί τις κρατικές δαπάνες υγείας ως κόστος και από την άλλη πριμοδοτεί με κάθε τρόπο τον ιδιωτικό τομέα υγείας, ενώ ο λαός ξαναπληρώνει για υπηρεσίες που έπρεπε να είναι δωρεάν.

Είναι επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη όλου του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς και του απαραίτητου βοηθητικού, με μόνιμη και σταθερή εργασία, στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του.ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

  • - Να καλυφθούν άμεσα τα κενά στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου σε μια σειρά βασικές ειδικότητες (γυναικολόγοι, καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι, ενδοκρινολόγοι, ακτινολόγοι, κ.α.) με μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

- Να στελεχωθεί με το απαραίτητο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και να εξοπλιστεί με την σύγχρονη και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

  • - Το Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου να μετατραπεί σε 24ωρης λειτουργίας, να αναπτυχθεί Κέντρο Ψυχικής Υγείας και όλα τα προγράμματα φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης των ΑμεΑ.

- Να συνδεθεί το Κέντρο Υγείας με τους χώρους δουλειάς με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας, με τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα αθλητικά κέντρα της περιοχής.  

Οι Βουλευτές Δάγκα Βιβή Αμπατιέλος ΝίκοςΓκιόκας Γιάννης Διγενή Σεμίνα Κανέλλη Λιάνα Κατσώτης Χρήστος Μανωλάκου Διαμάντω Κτενά Αφροδίτη Παφίλης Θανάσης Τσοκάνης Χρήστος»

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας