Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λάμπρος Μίχος Αγία Βαρβάρα – Πρώτη Ξανά, ολοταχώς μπροστά!

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2023

 

Δελτίο τύπου της παράταξης Αγία Βαρβάρα – Πρώτη Ξανά


Περισσότερα από χίλια άτομα, πολλή συγκίνηση και αποθεωτική υποδοχή για τον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας
Λάμπρο Μίχο και τους συνεργάτες του τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 στην εκδήλωση που έγινε ενόψει των
δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου για τον απολογισμό του έργου στο δήμο και την παρουσίαση των
υποψηφίων του συνδυασμού Αγία Βαρβάρα -Πρώτη Ξανά.




«Εδώ χτυπάει η καρδιά της πόλης, η καρδιά της ενωμένης παράταξης, η καρδιά της Αγίας Βαρβάρας».


 Με αυτά
τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» ο Λάμπρος Μίχος πριν καταγράψει σε αδρές γραμμές τα περισσότερα από 300 έργα που έγιναν αυτή την τετραετία στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας αλλάζοντας την όψη της πόλης και δρομολογώντας ένα καλύτερο αύριο για τους κατοίκους της σε όλους τους τομείς: 
Στο Περιβάλλον, την Εκπαίδευση, τις Υποδομές, τον Πολιτισμό, την Καινοτομία.


«Ασχοληθήκαμε με όλα, δεν αφήσαμε τίποτε στην τύχη του»! Αυτή η αποστροφή του δήμαρχου Λάμπρου Μίχου έδωσε με δύο φράσεις την ουσία των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής από το 2019 μέχρι σήμερα.

Γιατί από την απόκτηση 102 στρεμμάτων αστικής γης μέχρι το ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο με ορίζοντα το 2030 και από το «Πάνθεον» στο βουνό μέχρι τη Δημοτική Αστυνομία που η επανεμφάνισή της στην πόλη δρομολογήθηκε, η Αγία Βαρβάρα με σκληρή δουλειά και χειροπιαστό τρόπο, καθημερινά αναπτύσσεται και προοδεύει.

Γιατί το έργο του Λάμπρου Μίχου και της παράταξης Αγία Βαρβάρα – Πρώτη Ξανά δεν χωράει σε δελτία Τύπου και καθώς ακόμα και οι περιληπτικές αναφορές ξεπερνούν τα όρια των συνηθισμένων ανακοινώσεων: 


Η συμφωνία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την εγκατάσταση τμημάτων του πανεπιστήμιου στην Αγία Βαρβάρα, η ανάδειξη μνημείων και πλατειών, η δημιουργία πεζόδρομων, το δίκτυο οπτικών ινών σε όλη την πόλη, το δίκτυο του φυσικού αερίου, η διαρκώς επεκτεινόμενη ανακύκλωση, τα δημοτικά συνεργεία που

βρίσκονται διαρκώς επί ποδός , οι αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, το ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ, το Κέντρο Υγείας, η σίτιση 1800 οικογενειών του δήμου που βρίσκονται σε ανάγκη, ξεπερνούν τα όρια των συνηθισμένων παρεμβάσεων των δήμων.

Το ίδιο αξιοσημείωτες είναι και οι παρεμβάσεις στον Πολιτισμό, όπως η Δραματική Σχολή, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, τα Πειραματικά Σχολεία, το μελετημένο και ουσιαστικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, οι φυτεύσεις, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, οι Πράσινες Γειτονιές, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, ο εμπλουτισμός του στόλου οχημάτων του Δήμου, οι νέοι κάδοι και οι ψηφιακές εφαρμογές για μια Έξυπνη Πόλη.

Ένα πλούσιο έργο που δεν σταματάει εδώ καθώς έρχεται η δημιουργία του Καφενείου Γυναικών, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η στέγαση φοιτητών σε σχολάζοντα διαμερίσματα της πόλης, η δημιουργία της Ακαδημίας Τεχνών στη ΒΙΟΧΡΩΜ, το Γηροκομείο σύγχρονου τύπου και η κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης», τα νέα γυμναστήρια, το κολυμβητήριο. 
Και βέβαια, τελευταία αλλά όχι έσχατα, έχει


δρομολογηθεί η αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας, ο νέος βρεφικός σταθμός στη
Δούσμανη, οι τρεις νέες πολυθεματικές παιδικές χαρές και σύντομα θα ξεκινήσει η υπογειοποίηση των
καλωδίων υψηλής τάσης.

Εν κατακλείδι ένας αριθμός που δείχνει πολλά: η Αγία Βαρβάρα, αυτά τα τέσσερα χρόνια της νέας δημαρχίας του Λάμπρου Μίχου εξασφάλισε 55 εκατομμύρια ευρώ για έργα, ποσό υπερδιπλάσιο των κονδυλίων που κατάφεραν να αξιοποιήσουν πολύ μεγαλύτεροι και σε πληθυσμό και σε έκταση δήμοι!

Γιατί όπως είπε ο Λάμπρος Μίχος καταχειροκροτούμενος «Δεν αφήσαμε τίποτα, ό,τι δεν διορθώσαμε είναι μόνο αυτά που δεν προλάβαμε. 
Γιατί πάντοτε ο στόχος μας ήταν και είναι να λύσουμε τα μικρά και να σχεδιάσουμε τα
μεγάλα. 
Και τα μεγάλα μετά τη σχεδίαση οδεύουν προς την ολοκλήρωση»!

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας