Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αγία Βαρβάρα: ομιλίες- συζητήσεις με την βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων, σε μαθητές

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2023

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο του έργου «Είμαστε όλοι μαζί» συνεχίζει, και τη νέα σχολική χρονιά, την προσπάθεια για την πλήρη υποστήριξη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που έλαβε από τη σχολική κοινότητα και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής με την έντονη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, πραγματοποιεί ομιλίες- συζητήσεις με την βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων, σε μαθητές σχολείων της Αγίας Βαρβάρας. 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ομιλία-συζήτηση με τους μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας με θέμα τον «Σχολικό εκφοβισμό και την έμφυλη βία». Αντικείμενο της συζήτησης-ομιλίας ήταν η ενημέρωση για τις μορφές εκφοβισμού καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης του.

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 και την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ομιλία-συζήτηση με τους μαθητές όλων των τάξεων του 1ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας με θέμα την «Ψυχική υγεία». Η ομιλία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που ήταν στις 10 Οκτωβρίου και σκοπός της ήταν η ευαισθητοποίηση στα θέματα ψυχικής υγείας και φροντίδας του εαυτού μας. Οι μαθητές και των δύο σχολείων συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό στη συζήτηση, με ερωτήσεις και προβληματισμούς επί των θεμάτων.
Οι ομιλίες έγιναν από την ψυχολόγο του προγράμματος «Είμαστε όλοι μαζί», Ευθυμία Κίννα.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας