Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπέιρωσης Αιγάλεω για τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από τα ΚΥ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2023

 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγάλεω για τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από τα ΚΥ, μεταξύ των οποίων και του Αιγάλεω:

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!!!

Η πρόσφατη απόφαση της 2ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) και της κυβέρνησης της ΝΔ, να μεταφέρουν 10 νοσηλευτές από τα Κέντρα Υγείας Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου προς το Αττικό νοσοκομείο είναι απαράδεκτη καθώς διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενώ φυσικά δε λύνει και το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου.

  • Η κυβέρνηση και η 2η ΥΠΕ για να μπαλώσουν τα κενά στο Νοσοκομείο «Αττικόν», που θα προκύψουν από τη λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με εγκεφαλικό, μεταφέρουν το λιγοστό, εξουθενωμένο και υποαμοιβόμενο προσωπικό από τη μία δομή στην άλλη επειδή αρνούνται να κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές Υγείας.

Αρνούνται να στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Δυτική Αθήνα, να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους, να επαναλειτουργήσουν το Λοιμωδών ως σύγχρονο πλήρες δημόσιο νοσοκομείο,, ενώ οι υγειονομικοί καλούνται να γίνουν λάστιχο, στο όνομα της "κινητικότητας" και της "ευελιξίας".

  • Το συγκεκριμένο μέτρο όμως δε δίνει ούτε προσωρινή ανακούφιση στο Αττικό νοσοκομείο αφού οι 10 νοσηλευτές δεν μπορούν να καλύψουν τα 193 κενά του νοσηλευτικού προσωπικού που -κατ' ομολογία της διοίκησης- υπάρχουν (ενώ στην πραγματικότητα τα κενά είναι πολλαπλάσια).

Ταυτόχρονα διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι στο Κέντρο Υγείας του Αιγάλεω ενώ υπηρετούσαν σχεδόν 100 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, σήμερα έχουν μείνει λιγότεροι από 30, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.
Νοσοκομεία που κλείνουν, Κέντρα Υγείας που έχουν μείνει κουφάρια, το ΕΚΑΒ χωρίς στόλο και πληρώματα, με χιλιάδες κενές θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και πολλά ακόμα συνθέτουν την υποβάθμιση της υγείας του λαού και τη μετατροπή της σε εμπόρευμα.

  • Για το κράτος και τις κυβερνήσεις, αυτά είναι περιττό κόστος και δαπάνες που επιβαρύνουν τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και βάζουν εμπόδιο στο τρελό πάρτυ κερδών του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ο οποίος μόνο στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ με 4 μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες (Βιοιατρική AE, Ιατρόπολις AE, Affidea AE, Medisyn AE) να απορροφούν το 50% αυτού του τζίρου.

Αποτελεί πρόκληση ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω κ. Μάνδρος, που είναι διορισμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ ως πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω, να μην έχει αντιδράσει σε μια ακόμα αρνητική εξέλιξη για την υγεία του Αιγαλιώτικου λαού.
Απαιτούμε από το δημοτικό συμβούλιο Αιγάλεω να καταδικάσει τη συγκεκριμένη εξέλιξη και τη διάλυση των δομών Π.Φ.Υ στην περιοχή μας και να στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις των φορέων της Δυτικής Αθήνας και του συλλόγου εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
⦁ Να αποσυρθεί η απόφαση μετακίνησης νοσηλευτικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας και να στελεχωθούν πλήρως οι δομές της Π.Φ.Υ.
⦁ Να στελεχωθεί το νοσοκομείο Αττικό με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.
⦁ Να επαναλειτουργήσει το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών) ως σύγχρονο δημόσιο Νοσοκομείο.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας