Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ουσιαστικός διάλογος και βραβεύσεις σχολείων στο 1o World Cafe για το Περιβάλλον του Δήμου Ιλίου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 09 Νοεμβρίου 2023

 

Μια χρήσιμη, διαδραστική και ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί ο διάλογος και θα προκριθούν νέες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αποτέλεσε το 1ο World Cafe που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου, στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Σκοπός της καινοτόμου πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών από Γυμνάσια του Ιλίου, ήταν η ενημέρωση γύρω από την κλιματική αλλαγή, η παρουσίαση των προτάσεων των νέων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του Δήμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν. Τη διοργάνωση είχε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δήμου Ιλίου ενώ τα βραβεία ήταν ηλεκτρονικοί μετεωρολογικοί σταθμοί με πρόβλεψη καιρού, τα οποία θα τοποθετηθούν στα σχολεία.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Οι δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε ως πλανήτης δημιουργούν πλέον νέα δεδομένα ως προς τον τρόπο δράσης για την αντιμετώπισή της. Στο πλαίσιο αυτό, καινοτόμες πρωτοβουλίες όπως το 1ο World Cafe για το περιβάλλον μπορούν να ενεργοποιήσουν τη συλλογική νοημοσύνη της νέας γενιάς και να απαντήσουν σε σημαντικά ερωτήματά τους. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γιώργο Κουμαραδιό, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για τις συνεχείς και αδιάκοπες προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να κινητοποιήσουν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το περιβάλλον».

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 


 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας