Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2023

 

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλες τις κοινωνίες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

 

  • O ορισμός της βίας κατά των γυναικών περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, τη σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορες μορφές (π.χ. ψυχολογική/λεκτική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική, κοινωνική βία), οι οποίες έχουν ως κοινό παρονομαστή την ιστορικά επικρατούσα αντίληψη περί κατώτερης θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Η βία κατά των γυναικών συνιστά ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας και μία προφανή παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

  • Τα τελευταία χρόνια η βία κατά των γυναικών έχει γνωρίσει σημαντική αύξηση. Τα στατιστικά στοιχεία αναδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης, ωστόσο δεν αποτυπώνουν το μέγεθος της απειλής. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων που δεν θέλει ή που δεν είναι σε θέση να φτάσει σε επαφή με τις υπηρεσίες υποστήριξης. Είναι βέβαιο ότι δεν φτάνουν όλες οι περιπτώσεις στις Αρχές, κάτι που είναι ίσως ακόμα πιο δύσκολο, όταν πρόκειται για βία που ασκείται μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας (με την ευρεία έννοια). Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι γίνονται περισσότερες καταγγελίες.


 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας