Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση: Για τις συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων στο Περιστέρι και τα περιστατικά στο 29ο νηπιαγωγείο

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2023



Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Νοεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, για τις συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων στο Περιστέρι  και τα περιστατικά στο 29ο νηπιαγωγείο τόνισαν:

“Τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι δεν έχει υπάρξει σχολικό έτος που να μην έχουμε είτε συστέγαση, είτε συγχωνεύσεις σχολείων. Θυμίζουμε πέρσι την συστέγασή του 14ου Γυμνασίου με το 11Ο Λύκειο, φέτος είχαμε την συγχώνευση του 28ου Δημοτικού με το 20ο Δημοτικό και ήδη έχει ανακοινωθεί για του χρόνου από τη Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Γ Αθήνας η πρόθεση να κλείσουν 8 νηπιαγωγεία (14 νηπιαγωγεία να γίνουν 6).

Η Διοίκηση του Δήμου είχε συμφωνήσει στην συστέγαση και πραγματοποιήθηκε, αλλά ακόμη και στην συγχώνευση που διαφώνησε, η συγχώνευση προχώρησε κανονικά. Άρα δεν αρκεί η αρνητική γνωμοδότηση για να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των νηπιαγωγείων.

Εμείς από τη μεριά μας καλούμε τους γονείς να παλέψουν για να μην κλείσουν 8 νηπιαγωγεία της πόλης μας και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος θέλουμε να θέσουμε το ζήτημα της αναπλήρωσης των εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία. Αυτό που έγινε στο 29ο νηπιαγωγείο είναι ενδεικτικό. Αρρώστησε η νηπιαγωγός στο 29ο Νηπιαγωγείο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το ολοήμερο εδώ και 1 μήνα σχεδόν. Φυσικά οι γονείς κινητοποιήθηκαν για να γίνει αντικατάσταση και αντιμετωπίστηκαν με απαράδεκτο τρόπο από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Γ Αθήνας. Οι γονείς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και θα είμαστε στο πλευρό τους. Γιατί θεωρούμε απαράδεκτο να μην μπορούν οι γονείς να πάνε στη δουλειά τους γιατί δεν υπάρχει αναπλήρωση σε περίπτωση ασθένειας”.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας