Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πετρούπολης Σχετικά με την διοργάνωση Λευκής Νύχτας από την Δημοτική Αρχή

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2022

 

Η «Λευκή Νύχτα» που διοργανώνεται φέτος από την συνδιοίκηση του Δήμου, όπου θα παραταθεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, το Σάββατο 22/10 μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, όχι μόνο δεν αποτελεί λύση για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες της πόλης μας αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και όχημα για την πλήρη κατάργηση του σταθερού ωραρίου στο εμπόριο.


 «Λευκές Νύχτες»,«Μαύρες Παρασκευές», «Cyber Δευτέρες», δουλειά τις Κυριακές κ.ο.κ, όλα αυτά μαζί, έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στο ξεχαρβάλωμα του ωραρίου στο εμπόριο.


Τέτοιες διοργανώσεις, ξεκίνησαν να εντάσσονται τα προηγούμενα χρόνια στον συνολικό σχεδιασμό των μεγαλεμπόρων για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων. Ιδιαίτερα σήμερα, αν λάβουμε υπόψη ότι είναι σε ισχύ ο απαράδεκτος νόμος Χατζηδάκη, που δίνει το δικαίωμα να απασχολούνται οι εργαζόμενοι έως και δύο ώρες παραπάνω, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, οι εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων ελαστικοποιούνται ακόμα περισσότερο. 
Ταυτόχρονα «εξοντώνει» και τους μικρούς εμπόρους που παλεύουν μόνοι τους ως επί το πλείστον για να κρατήσουν όρθια τα μαγαζιά τους, στην προσπάθεια να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες.


Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν, η κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, οι οποίες κάθε φορά προσπαθούν να «χρυσώσουν το χάπι» και να στηρίξουν τέτοιες κινήσεις, στο όνομα της «τόνωσης της αγοραστικής κίνησης». 
Τώρα συνυπεύθυνη γίνεται και η συνδιοίκηση Βλάχου-Σκαλιστήρα-Λάππα, η οποία ούτως η άλλως εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική σε κάθε πτυχή της.

Όμως αυτό που λείπει από το λαό της πόλης δεν είναι η «ψυχολογία» για αγορές αλλά το εισόδημα για να τις κάνουν, ιδιαίτερα όταν όλοι βιώνουμε την εκτίναξη του κόστους στην ενέργεια και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Αντίστοιχα, οι μικροί μαγαζάτορες, βιώνουν πρώτοι τις επιπτώσεις της πτώσης της αγοραστικής κίνησης, της συσσώρευσης χρεών, της αδυναμίας αποπληρωμής τους, των τεράστιων ανατιμήσεων.

Αυτό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι είναι, εδώ και τώρα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, ουσιαστική αύξηση μισθών, κατάργηση των έμμεσων φόρων σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.


Αυτό που χρειάζονται οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροεπαγγελματίες είναι να ενταχθούν σε αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, να διαγραφεί μέρος των χρεών τους, να καταργηθούν όλοι οι άδικοι φόροι, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη.

Σε αυτό το μετερίζι, είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας