Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Πριν από ακριβώς 82 χρόνια, σαν σήμερα, η Ελλάδα μέσω του τότε Πρωθυπουργού απάντησε με ένα σθεναρό «ΌΧΙ» απέναντι στις κυριαρχικές βλέψεις του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι.

Ο λαός µας ξεχύθηκε στους δρόμους και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πατρίδας για την απόκρουση των Ιταλών επιδρομέων. Κάθε βράχος και κάθε βουνοκορφή, έγιναν μετερίζι του αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας.

Ο ιταλικός φασισμός ηττήθηκε κατά κράτος και αν δεν υπήρχε η συνδρομή των Γερμανών ναζί, η ήττα θα ήταν ολοκληρωτική, θα τους είχαμε πετάξει στη Θάλασσα. Στη διάρκεια της κατοχής, αναδείχτηκε το έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Ο ελληνικός λαός ήταν από τους λίγους στην Ευρώπη που αντιστάθηκε µε αποφασιστικότητα απέναντι στους ναζί φασίστες. Η αντίσταση των Ελλήνων ήταν μία απόδειξη, ότι η ελευθερία είναι μια έννοια αδιαπραγμάτευτη για τον λαό μας.

Το έπος του ’40 είναι μια σελίδα δόξας, αλλά και φωτεινού παραδείγματος για όλες τις γενιές που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν.

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου όλοι πιστεύαμε ότι θα ζήσουμε σε έναν ειρηνικό κόσμο, εντούτοις υπάρχουν εστίες πολέμου στη γειτονιά μας. Η εισβολή της Ρωσίας σε ένα κυρίαρχο κράτος, ανοίγει τις ορέξεις του νέου Σουλτάνου της γείτονας Τουρκίας. Οι καθημερινές απειλές του Τούρκου Ερντογάν εναντίον της χώρας μας, δημιουργούν νέα δεδομένα στην περιοχή µας.

Η απάντηση είναι μόνο μία. Ενωμένος ο λαός μας, όπως το 1940, θα αποκρούσει κάθε απόπειρα επίθεσης και διασάλευσης της Εθνικής µας κυριαρχίας.

Το έπος του 1940 είναι πάντα επίκαιρο! Είμαστε ένας ειρηνικός λαός, αλλά όταν απειλείται η ανεξαρτησία μας αφήνουμε κατά μέρος τις διάφορες και γινόμαστε μια γροθιά απέναντι σε οποιονδήποτε εισβολέα.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας