Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

To 4o Γενικό Λύκειο Πετρούπολης & η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Εκπαίδευσης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2023

To 4o Γενικό Λύκειο Πετρούπολης & η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Εκπαίδευσης

Το 4ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης υλοποίησε κατά τη φετινή σχολική χρονιά μία σειρά από δράσεις, που ενισχύουν την εξωστρέφειά του και υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, το σχολείο έγινε φορέας υποδοχής για μία ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από το Λύκειο Riccati-Luzzatti της πόλης Treviso της Ιταλίας.

Πρόκειται για μία ωραία συνεργασία που ξεκίνησε στα πλαίσια έργου e-Twinning και μετασχηματίστηκε σε πρόγραμμα Erasmus+ με τον τίτλο «Sustainable habits 4 sustainable citizens».

Οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία, μέσω μιας σειράς δράσεων που ανέλαβαν και επισκέψεων, να εργαστούν από κοινού και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα βιωσιμότητας που αφορούν σε όλες τις πλευρές της ζωής, όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η οικονομία και η κοινωνία.

Για την υλοποίηση των δράσεων είχαν τη στήριξη φορέων της σχολικής και τοπικής κοινότητας, όπως του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του Δήμου Πετρούπολης, ιδιαίτερα του Δημάρχου Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, ο οποίος υποδέχθηκε τους μαθητές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και συνομίλησε μαζί τους, σχετικά με τη σπουδαιότητα υιοθέτησης βιώσιμων συνηθειών στην καθημερινότητά τους, καθώς και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Κακαβά, της Διευθύντριας Πηγής Αποστολάκη και του προσωπικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της πόλης μας, με την πρωτοβουλία και τη στήριξη των οποίων οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ιταλικού σχολείου γνώρισαν την όμορφη ελληνική φιλοξενία.

Επιπλέον, το 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης ολοκλήρωσε τις κινητικότητες επτά εκπαιδευτικών – μελών του Συλλόγου διδασκόντων του στο εξωτερικό (Φλωρεντία και Βερολίνο) για επιμόρφωση και κατάρτιση, στα πλαίσια υλοποίησης για πρώτη φορά του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Ενσωματώνοντας τα ψηφιακά εργαλεία και την τεχνολογία σε όλους τους τομείς της σχολικής ζωής».

Στόχος ήταν η βελτίωση των ψηφιακών και τεχνολογικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, καθώς και το να γνωρίσουν νέες διαδικτυακές εφαρμογές και περιβάλλοντα που ενισχύουν τη συλλογική εργασία και καθιστούν τη διαδικασία της μάθησης περισσότερο ελκυστική για τους μαθητές, εμπλέκοντάς τους σε συνεργατικά έργα και δημιουργικές διαδικτυακές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν και αλληλοεπίδρασαν με συναδέλφους τους από άλλες χώρες της Ευρώπης, έχοντας επιπλέον την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους και να μοιραστούν καλές πρακτικές σχετικές με τη διδασκαλία και την προσέγγιση της γνώσης στα σχολεία τους.

Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη πληροφορίες, γνώσεις και μαθησιακές εμπειρίες.Η συμμετοχή και η υλοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων ενίσχυσε την εξωστρέφεια του σχολείου, ανανέωσε και εμπλούτισε την καθημερινή διαδικασία εκπαίδευσης και μάθησης, έθεσε τις βάσεις για περαιτέρω άνοιγμα και συνεργασία με όλους τους φορείς της τοπικής κοινότητας και γενικότερα αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Για όλους αυτούς τους λόγους το 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης πρόκειται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και e-Twinning, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη και την προσφορά των συγκεκριμένων προγραμμάτων σε όλους τους τομείς της σχολικής ζωής.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας