Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: Δεν το γνώριζα ότι ήταν δασικό το σημείο που γίνεται η χωροθέτηση του δημαρχείου Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 02 Απριλίου 2024

 

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 27 Μαρτίου ο τέως δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης παρουσία δημοτικών συμβούλων της παράταξης "Ενωμένη Πετρούπολη" και και αρκετών δημοτών.

 

Τη συνέντευξη συντόνισε η υποψήφια δημ. σύμβουλος το 2023 Φλωρεντία Κωστορρίζου η οποία στην έναρξη της συνέντευξης είπε:

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι κυρίες και κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη σημερινή σας παρουσία εκ μέρους της παράταξης Ενωμένη Πετρούπολη.

Σκοπός της σημερινής συνέντευξης τύπου είναι η ενημέρωσή σας επιγραμματικά για το έργο που η παράταξή μας υλοποίησε στην προηγούμενη θητεία της, τι παραδόθηκε από την πλευρά μας, αλλά κυρίως να σας ενημερώσουμε για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και βλέπουμε να αμφισβητούνται απ' τη νέα δημοτική αρχή.

Είναι καθήκον μας από τη θέση που οι πολίτες της Πετρούπολης μας έταξαν να τους ενημερώνουμε για τυχόν δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων που με μεγάλη προσπάθεια είχε πετύχει παράταξή, μας να βάλει τις βάσεις στις χρηματοδοτήσεις σημαντικού ύψους στην ιστορία της πόλης μας και αναμένουμε με αγωνία την έκβαση και ολοκλήρωσή τους.

Διαπιστώνουμε επιπλέον ότι η νέα διοίκηση προσπαθεί να απαξιώσει το έργο της παράταξής μας, που μέχρι πρότινος διοικούσε, υποβαθμίζοντας εμβληματικά έργα που είχε οραματιστεί.

Στόχος μας ωστόσο δεν είναι η στείρα αντιπαράθεση, αλλά αντίθετα η ένωση όλων των δυνάμεων της πόλης με ένα στόχο πολύ συγκεκριμένο: το όφελος και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Αυτούς ήταν και θα είναι πάντα ο πήχης μας. Τίποτα λιγότερο είναι ώρα αποφάσεων και έργων για τη σημερινή δημοτική αρχή.

Στο σημείο μου σε αυτό θα ήθελα να δώσω το λόγο στον επικεφαλής της παράταξής μας και πρώην δήμαρχο της Πετρούπολης κύριο Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο που θα τοποθετηθεί και θα απαντήσει όλες τις ερωτήσεις σας φωτίζοντας όλες τις πτυχές των ενστάσεων που θέτει νέα δημοτική αρχή συμβάλλοντας με τις απαντήσεις εποικοδομητικά ώστε να γίνει η πόλη μας μια σύγχρονη πόλη.

 

 Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρώην δήμαρχος κ. Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος ο οποίος είπε:


Ποιος είναι ο λόγος ο σημαντικός που γίνεται αυτή η συνέντευξη;

Καταρχήν έχουμε υποχρέωση απέναντι στον κόσμο μας έχει εμπιστευτεί όλα τα χρόνια απέναντι στην ιστορία μας, δεν είμαστε περαστικοί από το δήμο Πετρούπολης, είμαστε πρωταγωνιστές από το 2002.

Αυτή η παράταξη έχει δώσει μάχες.

Έχει κατακτήσει πράγματα, έχει πάει την Πετρούπολη μπροστά. Αλλά έχουμε κάθε λόγο, έχουμε κάθε ευθύνη να απευθυνθούμε στον κόσμο μας, στον κόσμο της Πετρούπολης, να τον ενημερώσουμε, γιατί δυστυχώς υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση, όχι μόνο από τους γνωστούς κύκλους που έχουνε αυτήν την τάση να παραπληροφορούν τον κόσμο, αλλά υπάρχει παραπληροφόρηση και από την τωρινή διοίκηση του δήμου που αντί να σκύψει απάνω στα προβλήματα και να βρει την κατάλληλη λύση ώστε να προχωρήσουνε τα μεγάλα έργα τα οποία έχουμε δρομολογήσει εμείς και τα οποία τα χει ανάγκη πόλη εντούτοις  κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της κάνοντας σε μας ουσιαστικά αντιπολίτευση, νομίζοντας ότι θα κερδίσει χρόνο ή οτιδήποτε άλλο.

Εμείς κάναμε μία τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε μέσα σε ούτε δύσκολες συνθήκες, μη ξεχνάτε ότι ζήσαμε δύο χρόνια πανδημίας που "δεν κουνιόταν φύλο", και μέσα σε τέτοιες συνθήκες κατορθώσαμε να κατοχυρώσουμε, να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε ένα τεράστιο έργο.

Και μιλάω αυτή τη στιγμή ότι οι δρομολογήσαμε, βάλαμε τις βάσεις για να γίνει το νέο δημαρχείο της Πετρούπολης, βρήκαμε τη χρηματοδότες, δημοπρατήσαμε το έργο, εγκαταστήσαμε τον εργολάβο.

Το ίδιο έγινε και με το θέατρο Πέτρας. Μετά από 40 χρόνια πέρασε το θέατρο Πέτρας στην ιδιοκτησία του δήμου. Να φανταστείτε μετά από 40 χρόνια όλες οι διοικήσεις είχαν κάνει προσπάθειες για να κατοχυρώσουν το θέατρο πέτρας να περάσει από δασικό, να γίνει ιδιοκτησία του δήμου και το πετύχαμε εμείς την προηγούμενη τετραετία.

Έχουμε δρομολογήσει, έχουμε ενταχθεί στο ταμείο ανάκαμψης, έχει γίνει δημοπρασία, έχει βγει ο ανάδοχος και θα γίνει μία μεγάλη ανάπλαση. Το θέατρο πέτρας να είναι πραγματικά ένα στολίδι όχι μόνο της Πετρούπολης όχι μόνο της δυτικής Αθήνας αλλά ολόκληρης της Ελλάδος.

Ένα Σημείο πολιτισμού σε μία γωνιά καταφρονεμένη της δυτικής Αθήνας όπως είναι η περιοχή μας. Εδώ πέρα μέχρι πρότινος θεωρούμασταν κατώτεροι, πληβείοι σε σχέση με τους πατρίκιους πέραν της όχθης του Κηφισού.

Κι όμως με τους αγώνες μας και με τις προσπάθειες μας αυτή τη στιγμή η Πετρούπολη είναι μία πόλη που δεν έχει να ζηλέψει από καμία άλλη. 

Η τωρινή διοίκηση αυτή τη στιγμή διοικεί το δήμο τρεις μήνες αλλά ουσιαστικά ήταν και δύο μήνες στον προθάλαμο της αναμονής 5 μήνες ουσιαστικά... είναι διοίκηση του ΚΚΕ. Έπρεπε όλα αυτά τα ζητήματα να τα είχε στην ατζέντα της το βαθμό που υπήρχαν κάποιοι δυσκολίες να συνεργαστούμε Εμείς πάντα θέσαμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία της Πετρούπολης.

Όποια και να είναι η δημοτική. αρχή είπαμε ότι είμαστε στο πλάι του στο να προωθήσουμε μαζί τα ζητήματα από αφορούν τους πολίτες Πετρούπολης. Δυστυχώς όμως αυτή η διοίκηση, διοίκηση στο ΚΚΕ πιστοί στην νοοτροπία και στην τακτική τους, αντί να καθίσουν να λύσουνε τα προβλήματα, (τα θεωρούν προβλήματα αυτά από τους κληροδοτήσαμε, δηλαδή τα μεγάλα έργα) ουσιαστικά με τη συμπεριφορά τους δείχνουν δεν τα θέλουν. Έχουν δημιουργήσει ένα τέτοιο θόρυβο γύρω από το ζήτημα του δημαρχείου και γύρω από το ζήτημα του θεάτρου πέτρας που φαίνεται τουλάχιστον ότι δεν θα τα επιθυμούσαν. Θέλουν να ξαναζήσουν στην στην κατάσταση της αδράνειας της προηγούμενες 9ετίας. Θυμάστε τα εννιά χρόνια που διοικούσε το ΚΚΕ από το 2010 μέχρι το 2019. Δεν κινήθηκε τίποτα στην Πετρούπολη. Πήγαν πίσω τα πάντα. Και ό,τι αφήσαμε Εμείς το 2010 το βρήκαμε το 2019 γερασμένο κατά 10 χρόνια. Αντί να ενσκήψουν και να λύσουν το πρόβλημα που αφορά το δημαρχείο, καλούν τον κόσμο να κατέβει σε διαδηλώσεις, κατηγορώντας τον ανάλγητο καπιταλισμό ότι για τα πάντα φταίει. Το θέμα είναι ακριβώς αυτό που λέει ο λαός δεν μπορούμε να παίξουμε παιχνίδι και μετά με την μπάλα στην εξέδρα, αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή με τον κύριο Σίμο. 

Εμείς τον καλούμε από αυτό το βήμα, όπως το χουμε πει και στο δημοτικό συμβούλιο, οτιδήποτε έχει σχέση με τα μεγάλα έργα εμείς είμαστε πρόθυμοι και με την εμπειρία μας και με τη γνώση μας και με την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα να βοηθήσουμε ώστε να διεκπεραιωθούν. 

Αναφέρομαι τώρα στο δημαρχείο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το οποίο συζητιέται σε όλη την πόλη ότι εμείς 'λέει' δημοπρατήσαμε σε ξένο οικόπεδο. Θα σας πω την ιστορία οι οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πρέπει να γνωρίζετε οι περισσότεροι ότι η Πετρούπολη εντάχθηκε στο σχέδιο το 1955. Από το 1955 και μετά, το μισό άλσος, ξεκινώντας από τα γήπεδα του τένις και με μία εφαπτομένη η οποία από τα γήπεδα στην πλάτη του Άπολις και συνεχίζεται, από κει και κάτω ήταν εκτός σχεδίου από δω και κάτω ήταν εντός σχεδίου.

Άρα από το Άπολις και μέχρι το χώρο που έχει χωροθετηθεί το δημαρχείο ήταν εντός σχεδίου για αυτό και το Άπολις όταν φτιάχτηκε δεν πήρε άδεια από το δασαρχείο, ήταν εντός σχεδίου.

 

Το 2017  η Πετρούπολη πέρασε στο κτηματολόγιο. Αυθαίρετα οι δασική υπηρεσία πήρε μία απόφαση και ενέταξε στη δικαιοδοσία της πάρα πολλούς κοινόχρηστους χώρους σε όλους τους δήμους.Τότε όλοι οι δήμοι κάνανε ένσταση με αποτέλεσμα να πετύχουν ανατροπή αυτής της απόφασης του δασαρχείου. Μόνο ο δήμος Πετρούπολης δεν το πέτυχε. Ποιος ήταν δήμαρχος τότε; Ο κύριος Σίμος!Εμείς όταν φύγαμε το 2010, το αφήσαμε εντός σχεδίου!
Ο δήμαρχος, η διοίκηση του ΚΚΕ, δεν κατάφερε ότι κατάφεραν οι άλλοι, με αποτέλεσμα πραγματικά εμείς να δημοπρατήσουμε και όντως αυτή τη στιγμή να είναι μία περιοχή η οποία διεκδικείται από το από το δασαρχείο!

Τελειώνει ο κόσμος εδώ; Όχι βέβαια. Εμείς μιλήσαμε με τη δασική υπηρεσία είπε ότι μέχρι να λυθεί το ζήτημα μας παραχωρεί το χώρο για 50 για 100 χρόνια!

Το θέμα είναι έπρεπε να χε λυθεί από το Γενάρη! και αυτή τη στιγμή εργολάβος να ήταν μέσα.

Αν δεν μπορείτε κύριοι φωνάξετε μας να σας βοηθήσουμε να το λύσετε! Αν δεν μπορείτε φωνάξετε εμάς! Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα!

Άρα το ζήτημα είναι πλαστό. Είναι πλαστό το δίλημμα το οποίο αυτό αιωρείται στην κοινωνία της Πετρούπολης. 

Δεν υπάρχει κανένα θέμα όσον αφορά για την παρέκκλιση στο θέμα του ύψους: είχαμε συμφωνήσει εμείς πριν φύγουμε τότε στα 31/12 τώρα που αποχωρήσαμε από τη διοίκηση με τον εργολάβο να γίνει  να γίνει παρέκκλιση ως προς το ύψος, αυτό που συμφόνησε και τώρα και η καινούργια διοίκηση, αλλά να αρχίσει όμως στην πορεία της κατασκευής και θα τα πραγματικά νομοθετική ρύθμιση η οποία θα γινότανε στην πορεία της κατασκευής του έργου. Εξάλλου όλα τα έργα έχουν μία δυναμική εξέλιξη και στην πορεία διορθώνεις ό,τιδήποτε θεωρείς ότι δεν είναι σωστό. 

Τα πάντα διορθώνονται αρκεί να έχεις γνώση, να έχεις θέληση. Το ζήτημα είναι ότι δυστυχώς δεν έχουνε την πρόθεση να προχωρήσουνε με τέτοιο τρόπο η κύριοι της διοίκησης του κυρίου Σίμου. Εδώ ισχύει αυτό που έλεγε ο Κάλβος "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία " θέλει δύναμη, γνώση, συνέπεια και δουλειά κύριοι του ΚΚΕ αυτή η υπόθεση θα έλεγα εγώ. 

Τώρα στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα της του δημαρχείου είναι ένα πράγμα το οποίο μπορεί να λυθεί άμεσα όπως και το ζήτημα του θεάτρου Πέτρας είναι ότι έχουνε γίνει κάποιες ενστάσεις. Στο θέμα του προγραμματισμού, παρέδωσε ουσιαστικά τελείωσε την προσφορά του το Μάιο του 2023 έκτοτε έδωσε το πράσινο φως η τεχνική υπηρεσία. Η τεχνική υπηρεσία έκανε τη δημοπρασία έγινε μία ένσταση από μία εταιρεία, η ένσταση αποσύρθηκε και τώρα είναι στη φάση του να μπει ο εργολάβος μέσα. Ποιο είναι το κακό δηλαδή; Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε. Τη διαδικασία δηλαδή που έπρεπε να ακολουθηθεί. Κατοχυρώσαμε τα χρήματα στο ταμείο ανάκαμψης, δημοπρατήσαμε, βάλαμε τον εργολάβο μέσα, και από κει και πέρα είναι οι κύριοι του ΚΚΕ οι οποίοι θα συνεχίσουνε αυτή τη διαδικασία. 

Μας ανακοίνωσε ο κύριος Σίμος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο "απεντάχθη" λέει το θέατρο πέτρας από το ταμείο ανάκαμψης. Τι κάνατε για να μην "απενταχθεί"; Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό απευθυνθείτε σε άλλες δυνάμεις να το κάνουν. Μην πάτε την πόλη πίσω.

Το έργο αυτό το έχει ανάγκη οι πόλη, και το δημαρχείο, και το στάδιο, όπως έχει ένα κέντρο κινηματογράφου, και όλες αυτές οι παρεμβάσεις. Λένε πάρα πολλοί ότι μόλις βγήκε ο κύριος Σίμος έφτιαξε τους δρόμους!!! Εσείς τι κάνατε; Εδώ είναι πραγματικά ότι ο κόσμος είναι απληροφόρητος... Είναι αυτό που έλεγε κάποτε ένας μεγάλος πολιτικός: Σωστός πολίτης είναι ο πληροφορημένος πολίτης! Και δυστυχώς οι Πετροπουλιώτες, γενικώς ο μέσος πολίτης, ο Ιταλός και λοιπά, η κυρία πληροφόρησή τους είναι το διαδίκτυο. Η ζούγκλα του διαδικτύου και ξέρω ότι μες στη ζούγκλα υπάρχουν και τα θηρία τα πολεμήσεις. Να έχεις τη δυνατότητα να τα ξεχωρίζεις! Όταν η κυρία πληροφόρησή σου είναι μέσα από τη ζούγκλα του διαδικτύου σίγουρα θα παραπληροφορηθείς...  Το έργο των ασφαλτοστρώσεων αρχίσαμε να το να το διεκδικούμε από το 2020! Όταν κάναμε την πρόταση στο υπουργείο εσωτερικών, στην αρχή στην περιφέρεια που δεν είχε χρήματα, είχαμε απευθυνθεί και στον αναπτυξιακό σύνδεσμο είχαμε απευθυνθεί σε όλα τα υπουργεία, και τελικά ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών το 2020. Έκτοτε έγινε η κατανομή των πόρων στους δήμους γίνανε οι ενστάσεις εγκαταστάθηκε ο εργολάβος πριν τον Αύγουστο στο δήμο Πετρούπολης. Και συνεχίζονται μέχρι τώρα το Φεβρουάριο. Λένε ότι ασφαλτοστρώσεις είναι της καινούργιας διοίκησης... τι να πεις τώρα;

Εμείς απευθυνόμαστε στον κόσμο, γιατί θεωρούμε ότι κάναμε μία τεράστια προσπάθεια και δεν θα την αφήσουμε αυτή την προσπάθεια στην τύχη της. 

Από την άλλη μεριά τώρα εμφανίζονται τα πράγματα όπως λέει ο κόσμος "τούμπα τα βαρέλια" για την καινούργια διοίκηση. Νόμιζαν ότι τα πράγματα είναι εύκολα.... Μιλάνε τώρα ότι καλούνε τον κόσμο να παλέψει, λέει, για να πάρει πίσω το τέλος ταφής (απορριμάτων)!

Είναι πράγματι ένα επονείδιστο μετρό που βουλιάζει ουσιαστικά τους δήμους!

 Αλλά όταν λες δεν θέλω το τέλος ταφής πρέπει να να έχεις και τη δική σου εναλλακτική πρόταση. 

Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση; ότι παλεύω να δημιουργήσω καταστάσεις ώστε να υπάρχει διαλογή στην πηγή, ώστε να μειώσω το συνολικά παραγόμενο σκουπίδι, το οποίο πηγαίνει στη χωματερή ώστε να μου χρεώνεται πολύ λιγότερο από τη χρεώνεται σε άλλους δήμους! Και εδώ υπάρχει μία αμαρτωλή ιστορία: Εμείς είχαμε αρχίσει, στην παλιά διοίκηση , στη δεύτερη μας θητεία το ζήτημα της ανακύκλωσης. Πρώτοι σε όλη τη δυτική Αθήνα σε όλο το λεκανοπέδιο της "οικιακής κομποστοποίησης" και "δημοτικής κομποστοποίησης". Στο χώρος της ασφαλτοτεχνικής. 

Ποια διοίκηση ήρθε από μας το 2020 και σταμάτησε την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση; Η διοίκηση του ΚΚΕ! Μιλάνε τώρα ότι παλεύουνε για τον να καταργηθεί το τέλος! Ρωτώ τώρα εγώ: για το ζήτημα της ανακύκλωσης τι κάνετε εσείς; πάρτε πρωτοβουλίες! δείξτε ότι πραγματικά είστε υπέρ της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων! στα λόγια; στα λόγια δεν λέει τίποτα! έχουμε χορτάσει αυτή τη χώρα ... σημασία είναι αυτά τα λόγια να μετουσιώνονται σε πράξη να ενώνεις την πρακτική με την πολιτική όπως λέει πάλι ένας μεγάλος πολιτικός. 

Τι έχουν να πούνε που μας κατηγορούσανε για το κέντρο υγείας; Δεν έχουν καμία πρόταση!

Εμείς θα βοηθήσουμε ώστε να υλοποιηθεί και το ζήτημα της ανακύκλωσης, εφόσον ζητηθεί βοήθειά μας και το ζήτημα της λειτουργίας του του κέντρου υγείας αστικού τύπου που πρέπει να γίνει στην Πετρούπολη.

Εδώ θα πούμε ότι υπάρχει τεράστια ευθύνη από πλευράς του υπουργείο υγείας γιατί ουσιαστικά μας ενέπαιζε επί 3 χρόνια! 3 υπουργοί μας ενέπαιζαν να φτιάξουν κέντρο υγεία στην πετρούπολη και μας είπαν ψέματα! 

Εμείς όμως βλέποντας την κατάσταση αυτή και την αττική στάση προχωρήσαμε σε εναλλακτικές λύσεις. Φτιάξαμε το ΚΕΠ υγείας όπου πολλές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας τις προσφέραμε μέσα από το ΚΕΠ υγείας. Πόσες πρωτοβουλίες πήραμε μέσα από το κεπ υγείας! και για νευρολογικές παθήσεις και για καρδιολογικές παθήσεις και για ορθοπεδικές παθήσεις παθήσεις ογκολογικές για τον καρκίνο του μαστού! Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια δεν περιμέναμε ως μάνα εξ ουρανού να μας το πετάξει κάποιος και να το απολαύσουμε... σημαίνει ότι πρέπει να πατάς με τα πόδια στη γη και να είσαι πάντα σε εγρήγορση. Όταν βρίσκεις εμπόδια πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

 Εκτός από αυτά τα εμβληματικά έργα που σας είπα, εμείς αναπλάσαμε 8 πλατείες, φτιάξαμε όλες τις παιδικές χαρές. Φτιάχνουμε αυτή τη στιγμή έναν πεζόδρομο που συνδέει την πλατεία 8ης Μαρτίου την πλατεία κάτω από το Άπολις με το ικα. Ένας χώρος περιπάτου για γυναίκες για παιδιά για νέους! Κι άλλα πολλά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Έχουμε βάλει σε εφαρμογή να γίνει ανάπλαση στο θερινό κινηματογράφο, στο καμίνι. Για το καμίνι όταν αναλάβαμε το 2019 το βρήκαμε παγωμένο κυριολεκτικά. Απευθυνθήκαμε στον ΑΣΔΑ, στην περιφέρεια, πρέπει να επισκέφτηκα την περιφέρεια τουλάχιστον 20 φορές για να πετύχω τη χρηματοδότηση, για να συνεχίσει, ειδάλλως ο εργολάβος απειλούσε να αποχωρήσει! Συνέχισε το καμίνι και αυτή τη στιγμή είναι στα τελειώματα και θα το εγκαινιάσει καινούργια διοίκηση! Δεν μας πειράζει αυτό, μας ικανοποιεί το γεγονός ότι γίνεται πράγματι ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα το απολαύσω όχι μόνο η Πετρούπολη αλλά και οι δήμοι γύρω  από μας. 

Για την καθαριότητα: Ήρθαμε σε αυτό το δήμο το 2019 ως διοίκηση. Βρήκαμε όλα  τα απορριμματοφόρα εν αχρηστία. Οι κάδοι σπασμένοι. Αλλάξαμε 12 απορριμματοφόρα. Αυτή τη στιγμή ο δήμος μας διαθέτει 12 απορριμματοφόρα καινούργια, τα οποία τα προμηθεύτηκε η διοίκησή μας προμηθευτήκαμε δυόμιση χιλιάδες καινούργιους κάδους.

Οι κάδοι ήταν σπασμένοι οι περισσότεροι. Δεν μπορούσαν να πλυθούν από την μάκα που είχαν πιάσει. Αναγκαστήκαμε και αλλάξαμε όλους τους υπόλοιπους κάδους. 2.500 κάδους. Περιλαμβάνονται και οι κάδοι των οργανικών αποβλήτων. τους οποίους προγραμματίζαμε να τους χρησιμοποιήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Και στο θέμα της καθαριότητας έγινε μία τεράστια τομή την οποία βλέπει ο κόσμος. το πλυντήριο το επισκευάσαμε. Διαλυμένο κυριολεκτικά! 

Η άλλη μεγάλη παρέμβαση: Αλλάξαμε τα δύο τρίτα των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού   σε λαμπτήρες led. Αυτή τη στιγμή στους περισσότερους δρόμους της Πετρούπολης φωτίζει από το πρωί ως το βράδυ. Θυμάστε πως ήταν η κάτω Πετρούπολη! Επειδή είμαι γιατρός και επισκέπτομαι πάρα πολλά σημεία, δεν μπορούσα να δω! Αυτή αυτή τη στιγμή πράγματι μπορείς να κυκλοφορήσεις. Ο κόσμος έχει το αίσθημα της ασφάλειας επειδή φωτίζεται ο δρόμος. Λογαριάζαμε να επεκτείνουμε το δίκτυο σε όλη την Πετρούπολη με άλλες ποιο σύγχρονες παρεμβάσεις.Όσο αφορά το θέμα των προσπαθειών που κάναμε για τις χρηματοδοτήσεις που ανέφερα στην αρχή της τοποθέτησής μου: Πετύχαμε ένα ποσό της τάξης των 40 εκατομμυρίων συνολικά. Αυτό είναι πρωτόγνωρο στην ιστορία της Πετρούπολης. Στη διάρκεια της πανδημίας κρατήσαμε την Πετρούπολη όρθια. Την κοινωνία της! Βοηθήσαμε με μαζικές απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Να μην υπάρχουν κρούσματα στα παιδιά μας! Με μαζικούς εμβολιασμούς! Είμαστε ένας δήμος που είχε από τα χαμηλότερα σε επιπτώσεις κρούσματα σε όλο το λεκανοπέδιο και αυτό χάρις στις προσπάθειες που κάναμε, την κοινωνική μας υπηρεσία, με όλους όσους βοήθησαν και πραγματικά περάσαμε αυτό το βραχνά τε πανδημίας χωρίς η Πετρούπολη να "ματώσει". Είμαστε υπερήφανοι γι αυτό. Για το άλσος του Αγίου Δημητρίου: Επειδή συζητιούνται πάρα πολλά, γνωρίζετε ότι η πρώτη ανάπλαση το 2006 την κάναμε εμείς. Για πρώτη φορά μπήκε ο κόσμος της Πετρούπολης μέσα στο Άλσος. Το χάρηκε. Με το δρόμο.  με την παιδική χαρά και όλα αυτά. Όμως πέρασαν τόσα χρόνια και υπάρχει διάβρωση, υπάρχει η λεγόμενη κόπωση του έργου και χρειάζεται πραγματικά παρέμβαση. Και αυτή την παρέμβαση καταφέραμε και την εξασφαλίσαμε από την περιφέρεια που μας εξασφάλισε μία χρηματοδότηση. Τι έπρεπε να πούμε; δεν τη θέλουμε; Στη δημοπρασία που έγινε, μπήκανε μέσα κανόνες τους οποίους δεν τους κανονίζαμε εμείς, αλλά η περιφέρεια. Το θέμα του μπετόν: Στο χώρο του άλσους ο δήμος διαθέτει ένα ακίνητο που λέγεται Άπολις

 Από το Άπολις ο δήμος παίρνει ένα σεβαστό ποσό κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή ο δήμος μας από το Άπολις παίρνει 18.000 το μήνα. Φανταστείτε το χρόνο πόσα λεφτά είναι! Για να εξασφαλίσεις όμως τους κανόνες καλής λειτουργίας γενικά, πρέπει να εξασφαλίσεις την πύλη εισόδου. Ο δρόμος ο οποίος ξεκινάει από την πλατεία 8ης Μαρτίου και φτάνει μέχρι το άλσος. Σε αυτό το δρόμο προβλέπει η μελέτη να πέσει βιομηχανικό μπετό, γιατί είναι σε δραματική κατάσταση. Όχι μέσα στο άλσος όπως ψευδώς λέγεται! Υπάρχουν κάποιοι αυτόκλητοι, γραφικοί χαρακτήρες οι οποίοι απειλούν ότι θα καταφύγουν (και όχι μόνο για το άλσος, για το δημαρχείο για το θέατρο πέτρας για όλα τα έργα που κάναμε στην Πετρούπολη) στη δικαιοσύνη. Να μας καταγγείλουν δηλαδή επειδή κάνουμε έργο! Αυτοί, απορώ γιατί εκλέγονται κάθε φορά! Ποια η προσφορά τους; Το να απειλούνται πρώην διοικήσεις για το έργο που κάνανε; Να πάνε στη δικαιοσύνη για να μην γίνει κανένα έργο;Για το ζήτημα της παιδείας έγιναν αρκετές παρεμβάσεις θα αναφέρω: το τρίτο πρότυπο παιδικό σταθμό που εγκαινιάσαμε. Πραγματικά ένας παιδικός σταθμός πρότυπο σε όλο το λεκανοπέδιο! Το 13ο  νηπιαγωγείο. Κάναμε παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία επισκευάσαμε όλα τα νηπιαγωγεία γιατί τα βρήκαμε σε κακά χάλια. Τώρα μπήκαμε στο μεγάλο στοίχημα του δευτέρου ΓΕΛ: Πολύς λόγος γίνεται και υποστήκαμε πολιτική φθορά! Αυτό έπαθε μεγάλη ζημιά από το σεισμό του 2019 ο οποίος ανέδειξε πάρα πολύ τα προβλήματα - οι μηχανικοί λένε ευτυχώς που έγινε ο σεισμός γιατί θα μπορούσε να είχε πέσει το κτίριο χωρίς να γίνεις σεισμός- . Υπήρχε ένα σχολείο χωρίς τσέρκια στις κολώνες έπρεπε να γίνει μία μεγάλη παρέμβαση. Έγινε δημοπρασία. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση. όταν έγινε ο σεισμός το 2019. Επί διοίκησης Σίμου χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια χρηματοδότησης. Όταν το 2020 αναλάβαμε εμείς, μετά από προσπάθειες, υπήρξε ένα πρόβλημα το οποίο έφτασε στο ελεγκτικό συνέδριο. Αυτό μας καθυστέρησε τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Αναγκαστήκαμε και προσφύγαμε σε έναν καθηγητή της νομικής για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα με το ελεγκτικό συνέδριο και το λύσαμε. Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος ο οποίος όμως είχε κάνει μεγάλη έκπτωση και δεν τον συνέφερε η αποπεράτωση του έργου, με αποτέλεσμα η παρέμβαση του να γίνεται με ρυθμούς χελώνας. Παρά τις πιέσεις που ασκήσαμε εμείς  παρέμβαση του γινόταν με ρυθμούς χελώνας και συνεχίζεται και σήμερα. Ας μας πει ο κύριος Σίμος πότε θα αποπερατωθεί το 2ο ΓΕΛ! Ας αναλάβουν αυτοί, που είναι πιο δυναμικοί από μας και να πιέσουν τον εργολάβο να τελειώσει γρήγορα το σχολείο!!! Υπάρχουν ευθύνες στο θέμα της μελέτης και κάποια στιγμή θα αναδειχθούνε.Η καθυστέρηση για το 2ο ΓΕΛ οφείλεται στο ελεγκτικό συνέδριο και δεν οφείλεται υποκειμενική αδυναμία χειρισμού του θέματος. Για τον πολιτισμό κάναμε τομές: Μπορώ να σας αναφέρω τις δύο λευκές νύχτες που διοργανώσαμε όπου ξεσηκώθηκε κυριολεκτικά η πόλη στο πόδι. Για πρώτη φορά δεκάδες χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους γλέντησαν απόλαυσαν την Πετρούπολη. Τα καταστήματα δούλεψαν και έγινε πραγματικά μία πρωτόγνωρη γιορτή. Επίσης η απόκριες εορτάστηκαν να ξεχωριστό τρόπο και βλέπετε ότι και σήμερα η διοίκηση επανέλαβε ακριβώς αυτά που κάναμε εμείς! Πιστή αντιγραφή! Υποδεέστερα βέβαια σε σχέση με αυτά που κάναμε εμείς. 
Για το μεγάλο ζήτημα της ανάπλασης της 25ης Μαρτίου: Έπρεπε να γίνουν αυτά τα έργα.  Η παρέμβαση αυτή σκοπό είχε να βοηθήσει περισσότερο την προσβασιμότητα. Η κατάσταση ήταν αφόρητη! Διπλοπαρκαρίσματα, μεγάλες ταχύτητες, όχι σεβασμός στους πεζούς, κίνδυνος κυρίως για τα μικρά παιδιά! Αναρωτηθείτε πόσα ατυχήματα έχουν γίνει στη λεωφόρο 25ης Μαρτίου. Αυτό που είπαμε εμείς είναι ότι κάθε έργο έχει μία δυναμική εξέλιξη. Ανάλογα με τα προβλήματα που έχεις αλλάζεις και διαμορφώνεις. Σε συνεννόηση με τον εργολάβο και τον αντιδήμαρχο, είχαμε πει να γίνουν παρεμβάσεις πιο ήπιες. Να υπάρχουν περισσότερες θέσεις πάρκινγκ. Γιατί αυτή η συμφωνία δεν τηρείται από τη διοίκηση; Λένε όχι δεν γίνεται τίποτα. Εμείς λέμε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο στη ζωή. Σκοπός είναι να το θέλουν και από ό,τι φαίνεται δεν θέλουν να κάνουν παρεμβάσεις. Άρα το ζήτημα της 25ης Μαρτίου είναι να γίνει μία καινούργια διαμόρφωση σε συνεννόηση με τον εργολάβο ώστε εκεί που υπάρχουν μεγάλες οχλήσεις να αμβλυνθούν. Για τα δημοτικά τέλη να σας υπενθυμίσω ότι επί 4 χρόνια, παρά τις δυσκολίες, τα κρατήσαμε στο 1,18 ανά τετραγωνικό μέτρο που είναι από τα χαμηλότερα σε όλο το λεκανοπέδιο της αττικής. Λένε ότι παραδώσαμε ένα χρεοκοπημένο δήμο. Η οικονομική υπηρεσία είπε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα μέχρι τις 31/12/2023 ήταν 5.600.000. και εμείς τότε είπαμε ότι το αποθεματικό του δήμου θα είναι γύρω στις 600.000.Τόσα αφήσαμε στη διοίκηση του κυρίου Σίμου! Είναι αυτό χρεακοπημένος δήμος;

Ποιος από τους γύρω δήμους άφησε τέτοιο αποθεματικό στην επόμενη διοίκηση; Μόνο εμείς το αφήσαμε και μιλάνε για χρεοκοπία η γνωστή του διαδικτύου. Εξαιτίας του διαδικτύου πολύ συμπολίτες μου με ρωτάνε γιατί άφησα χρεοκοπημένο το δήμο. Και όταν τους ενημερώνω μένουν με το στόμα ανοιχτό. Όσοι πολίτες θέλουν μπορούν να αναζητήσουν τα στοιχεία αυτά στην οικονομική υπηρεσία του δήμου. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω το εξής: Είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη. Έχουμε πάρει σχεδόν 37% στις εκλογές. Με τέτοιο ποσοστό όπως γνωρίζετε δημιουργούνται αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Και όμως με τον καινούργιο εκλογικό νόμο βγάλαμε 7 δημοτικού συμβούλους. Εμείς την πάθαμε δύο φορές το 2000 με την απλή αναλογική που γίναμε διοίκηση με 6 δημοτικού συμβούλους και την πάθαμε και τώρα όπου με 37% με μόνο 7 δημοτικούς συμβούλους και έχει πλειοψηφία με 28% η τ διοίκηση του κκε. Άρα έχουμε κάθε δικαίωμα και να μιλάμε και να απευθυνόμαστε στο λαό της Πετρούπολης γιατί έχουμε παρελθόν έχουμε παρόν έχουμε και μέλλον.



Στον κύριο Γκόζια από την εφημερίδα "Τα Εν Δήμω" απαντήθηκε:

Για το θέμα του δημαρχείου σε μία επαφή που έγινε με το δημαρχείο η άποψη του είναι ότι θα ενεργήσει ώστε να παραχωρηθεί ο χώρος στην Πετρούπολη για 50 ή 100 χρόνια. Μέχρι τότε μπορεί να περάσει και ιδιοκτησιακά στο δήμο με βάση αυτή τη ρύθμιση μπορεί να εκδοθεί η άδεια για το δημαρχείο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά πρέπει να το παλέψεις.

Το να καταγγέλλεις τον ένα και τον άλλον και να βάζεις στον κόσμο μπροστά δεν είναι λύση, πρέπει να λύσεις τα προβλήματα εσύ. Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί αλλά η διοίκηση πρέπει να ενεργήσει να πιέσει το δασαρχείο την κυβέρνηση ώστε να γίνει γρήγορα η ρύθμιση και να περάσει το οικόπεδο στην ιδιοκτησία του δήμου. Εξάλλου και τα σχολεία που διαχειρίζεται ο δήμος Πετρούπολης του δημοσίου είναι, δεν είναι του δήμου. Υπάρχει κανένα πρόβλημα στον κόσμο αν είναι του δημοσίου ή του δήμου Πετρούπολης; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτως ή άλλως και ο δήμος φορέας του δημοσίου είναι.

Όσο για τα 70.000€ που διεκδικεί ο εργολάβος είναι ένα μέσο πίεσης. Εγώ πιστεύω ότι είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση τριών μηνών αυτή τη στιγμή. Έπρεπε ήδη η εργολάβος να δουλεύει μέσα στο δημαρχείο. Σημαίνει ότι είναι μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Το θέατρο πέτρας δεν έχει απενταχθεί αυτό που λέει ο κύριος σίμος είναι σαν να βαράει τα πόδια του. Το ρώτησα προσωπικά και μου είπαν δεν έχει απενταχθεί. Ο ίδιος ο δήμαρχος θέλει να πεταχθεί το έργο? Αντί να πάει εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και να τους πιέσει καλή τον κόσμο στην πλατεία ηρώων. 

">
Ο κύριος Λάππας μίλησε για τη ΔΗΚΕΠΕ. Η ΔΗΚΕΠΕ λειτούργησε από το 2010 μέχρι 31/12 όπου και η λειτουργία της διεκόπη. Ο κύριος Σίμος αναφέρεται σε ένα ποσό εκτίμησης όπως είπε ο ίδιος και όχι εκκαθάρισης. Εγώ θα σας πω και τι παρελήφθη το 2020. Παραλάβαμε λοιπόν τη δημοτική επιχείρηση με 300.000 οφειλές προς τρίτους με απλήρωτους αρκετούς από τους προμηθευτές και με πάνω από τέσσερις μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση. Εμείς καταφέραμε στην τετραετία να μειώσουμε το ποσό των πάγιων οφειλών που όπως είπα ήταν πάνω από 300.000 στο μισό. Σήμερα γίνεται μία κουβέντα χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Μιλάνε για 120.000.  

Στον κύριο Αμπελάκη από την Ηχώ της Πετρούπολης απαντήθηκε:

Για την υπόθεση της 25ης Μαρτίου κάλεσα όλους τους καταστηματάρχες δύο φορές εδώ στο σημείο που βρισκόμαστε παρόντες ήταν και η αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και συζητήσαμε τα αιτήματά τους. Τους ενημερώσαμε, την πρώτη φορά ήταν περίπου 15 και την δεύτερη φορά ήταν περίπου 30 άτομα. Μετά την ενημέρωση δεν υπήρξε καμία αντίδραση από κανέναν. Στην ίδια συνάντηση μάλιστα μιλήσαμε για τη διοργάνωση της λευκής νύχτας. Για το δημαρχείο τώρα σας ενημερώνω ότι ο δήμος μας έχει μία νομική υπηρεσία η οποία είναι έμπειρη. Ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας κύριος Γιώργος Παππάς είναι πράγματι πολύ έμπειρος και έχει βοηθήσει σε πολλά ζητήματα το δήμο και μπορεί να βοηθήσει ακόμα.

Θα πω την αλήθεια δεν το γνώριζα ότι ήταν δασικό το σημείο που γίνεται η χωροθέτηση του δημαρχείου. Βέβαια γνώριζα το γεγονός ότι είχε γίνει παρέμβαση του κτηματολογίου το 2017 και γνώριζα ότι η δασική υπηρεσία διεκδικούσε κοινόχρηστους χώρους. Διεκδίκησε και στο δήμο Πετρούπολης αλλά όλοι οι δήμοι είχαν δικαιωθεί πίστευα ότι και ο δικός μας δήμος είχε δικαιωθεί. Η τότε διοίκηση του κυρίου Σίμου δεν διεκδίκησε το θέμα, το άφησε έτσι. Ο μοναδικός δήμος που δεν δικαιώθηκε απέναντι στη δασική υπηρεσία ήταν ο δήμος Πετρούπολης. Εγώ όταν έφυγα το 2010 από τη διοίκηση ο χώρος αυτός ήταν του δήμου.

Στον Παλμό απαντήθηκε:

Η πρόθεση μας να βοηθήσουμε για το καλό της Πετρούπολης δεν είναι άλλα card. Ο δήμος έχει μία συνέχεια. Είναι δεδομένο ότι όποτε μας ζητηθεί η βοήθεια και όποτε μας ζητήθηκε το κάναμε και όποτε μας ζητηθεί θα το κάνουμε διακριτικά και χωρίς την τυμπανοκρουσίες. Ο κύριος Σίμος το ξέρει. Θα βοηθήσουμε όπως πρέπει και με το ρόλο που μας αρμόζει. Θα βοηθήσουμε και με τις γνώσεις μας και με την εμπειρία μας και της γνωριμίες μας. Δεν θα βοηθήσουμε τη διοίκηση δήμου να βοηθήσουμε το δήμο Πετρούπολης όπως μπορούμε.  

 

Για τον Παλμό Δυτικής Αθήνας

Ανδρέας Τασόπουλος

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας