Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Για το ΧΥΤΑ Φυλής και το εργοστάσιο καύσης

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

 Την Τετάρτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. 

Ένα από τα θέματα του είναι η γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου "Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμάτων (ΟΕΔΑ) Αττικής". Με απλά λόγια μπαίνει το θέμα της χωματερής στη Φυλή και το εργοστασίου καύσης.

Αναλυτικα μπορείτε να δειτε:

1. Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου για έκτακτη λήψη απόφασης καταδίκης από το Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου

 https://lsperisteriou.blogspot.com/2021/02/blog-post_21.html

 

2. Πρόσκληση για την διαδικτυακή εκδήλωση της Λαικής Συσπείρωσης Αττικής την Τρίτη για το ίδιο θέμα και τις αναλυτικές μέχρι τώρα παρεμβάσεις της παράταξης μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

https://lsperisteriou.blogspot.com/2021/02/232.html  

 

Πρόταση για έκτακτη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου για την χωματερή και το εργοστάσιο καύσης στη Φυλή

 

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λώλο

 

ΠΡΟΣ τον Δήμαρχο κ.Παχατουρίδη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στους δημοτικούς συμβούλους Περιστερίου

 

Θα θέλαμε να σας θέσουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που κατά τη γνώμη μας επείγει.

Την Τετάρτη 24/2 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (σας επισυνάπτουμε τη θεματολογία του).

Όπως θα δείτε στο θέμα 4 συζητείται Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου "Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμάτων (ΟΕΔΑ) Αττικής".

Με απλά λόγια μπαίνει το θέμα της χωματερής και του εργοστασίου καύσης.

Κάτι τέτοιο, από όσο γνωρίζουμε, έχει καταδικαστεί από το σύνολο των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας.

 

Κατά τη γνώμη μας ΟΦΕΙΛΕΤΕ 

 

είτε να συγκαλέσετε ΕΚΤΑΚΤΩΣ το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να παρθεί ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της συγκεκριμένης ενέργειας 

είτε διά περιφοράς να εγκριθεί ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Όποια από τις δύο ενέργειες αποφασίσετε πρέπει να έχει γίνει ΠΡΙΝ την Τετάρτη 24/2.

Ακολουθεί το κείμενο που προτείνουμε να υιοθετηθεί 

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου απορρίπτει συνολικά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δηλώνει κάθετα αντίθετο στη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή. Διεκδικούμε το άμεσο οριστικό κλείσιμο της χωματερής. Η ζωή, η υγεία και η ποιότητα ζωής του λαού της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής δεν παζαρεύονται. Όχι άλλα εγκλήματα τύπου Φυλής στην Αττική. Χωροθέτηση ρυπογόνων δραστηριοτήτων με επιστημονικά κριτήρια και διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος".  

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Περιστερίου

Γιώργος Σιδέρης

Χρήστος Μαργανέλης

Στέλιος Μπούσουλας

Φίλιππος Φλουσκούνης

21/2/2021

 

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Συζήτηση στο διαδίκτυο για την εγκληματική επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής την Τρίτη 23/2 στις 7 μ.μ.

 

 

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής καλεί την Τρίτη 23 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. σε διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την απαράδεκτη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκληματική επέκταση της χωματερής στη Φυλή, που έρχεται να ψηφιστεί στην τηλεσυνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Φλεβάρη.

 

Θα γίνουν παρεμβάσεις από εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε δήμους της Αττικής και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το «902.gr».

 

Σημειώνεται πως μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις στο e-mail της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης.

 

Να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη του επόμενου (24 Φλεβάρη) Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητηθεί σε μονοθεματική (ακόμα και έκτακτη) συνεδρίαση ο νέος ΧΥΤΑ Φυλής, το σύνολο των εγκαταστάσεων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής αλλά και γενικότερα η διαχείριση απορριμμάτων «ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής» απαιτεί από την Περιφερειακή Αρχή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

 

Υπενθυμίζει πως για το συγκεκριμένο θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει 12 αιτήματα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη δέσμευση, από πλευράς Διοίκησης, πως θα γινόταν μονοθεματική συνεδρίαση. Ωστόσο τώρα, «η Διοίκηση εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί να περάσει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αττικής έχει επανειλημμένα ζητήσει να γίνει συζήτηση και να παρθεί απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με το νέο ΧΥΤΑ Φυλής αλλά και το σύνολο των εγκαταστάσεων στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και γενικά για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, καταθέτοντας δημόσια την πρότασή της.

 

Συγκεκριμένα και μόνο όσον αφορά στη διάρκεια της Διοίκησης Πατούλη αιτηθήκαμε 12 φορές να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και συγκεκριμένα:

 

5 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης:

 

α) για να καταγγελθεί η με αριθμ. 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, που καταδικάζει το λαό της Δυτικής Αθήνας και Θριασίου να συνεχίσει να ζει μέσα στα σκουπίδια και

 

β) για να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο και τη θωράκιση των κτιρίων μεγάλου ενδιαφέροντος.

 

6 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος αντισεισμικής θωράκισης στη 19η συνεδρίαση και ένταξης στην 20η συνεδρίαση θέματος σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

 

12 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 20ης συνεδρίασης, σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

 

17 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 20η συνεδρίαση, σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

 

1 Οκτώβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 21η συνεδρίαση, σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

 

7 Οκτώβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 22ης συνεδρίασης, που αφορά στην με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, για τη δημιουργία Νέας Χωματερής.

 

30 Γενάρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 3ης συνεδρίασης, σχετικά με την παρουσίαση του Σχεδίου Διαχείρισης Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων.

 

4 Φλεβάρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 3η συνεδρίαση, σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική.

 

20 Φλεβάρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 5ης συνεδρίασης, σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

 

4 Μάρτη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική.

 

30 Σεπτέμβρη 2020. Αίτημα ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 19ης συνεδρίασης, σχετικά με τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

 

5 Οκτώβρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος σχετικά με τη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή.

 

Σε όλα τα αιτήματά μας η απάντηση ήταν, ότι θα συζητιόταν σε επόμενο μονοθεματικό Συμβούλιο.

 

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κι άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα με πιο πρόσφατο το αίτημα της επικεφαλής της παράταξης "Ανυπότακτη Αττική", περιφερειακής συμβούλου, Μαριάννα Τσίχλη, στις 12 Γενάρη, που ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της ΜΠΕ ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής. Ο περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε ότι σε λιγότερο του ενός μηνός θα έφερνε το θέμα σε μονοθεματική συνεδρίαση.

 

Να θυμίσουμε ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος (5η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 4-3-2020) από τη δέσμευση της Διοίκησης, δια στόματος Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ότι θα γινόταν μονοθεματική συνεδρίαση στις 18 Μάρτη του 2020 για τη διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική, που τελικά δεν έγινε λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία Covid-19.

 

Μετά τον ενταφιασμό του έτους ανακύκλωσης, όπως ο περιφερειάρχης είχε χαρακτηρίσει το 2020, έρχεται η συγκεκριμένη μελέτη που προβλέπει νέο 3ο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής χωρισμένο σε 3 κύτταρα που θα σκεπάσει τα υφιστάμενα κύτταρα και πανωσηκώματα. Για την αντιστήριξη του τεράστιου αυτού "πάνω - πανωσηκώματος" και για τη δημιουργία του απαιτούμενου χώρου θα κατασκευαστεί περιμετρικά ανάχωμα, ένα χωμάτινο "μίνι σινικό τείχος" μήκους 1.535 μέτρων (!) και ύψους 20 μέτρων (!), που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν περίπου 36.000 δρομολόγια τριαξονικών φορτηγών για να κατασκευαστεί το συμπιεσμένο επίχωμα των 361.570 κ.μ. του θηριώδους αυτού αναχώματος. Επιπλέον προβλέπει τη χωροθέτηση του εργοστάσιου καύσης αποβλήτων που, όπως σκόπιμα διαρρέεται, πρόκειται να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου Πεδίου.

 

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ίσως η πιο σημαντική αρμοδιότητα από αυτές που ασκεί η Περιφέρεια Αττικής. Η Διοίκηση εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί να περάσει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 

Γι' αυτό το λόγο ζητάμε να αποσυρθεί σαν θέμα της ημερήσιας διάταξης και να οριστεί μονοθεματική συνεδρίαση ακόμη και έκτακτη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής».

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας