Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡEΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΩΣ ΕΔΩ! ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2021

 

 

Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας με το παρακάτω κείμενο συλλέγουν υπογραφές με στόχο να πιέσουν την κυβέρνηση να αναβαθμίσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας την περιοχή:

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους. Ενώ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στην υποστελέχωση και την υποβάθμιση, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Κρατά υποβαθμισμένα και υποστελεχωμένα τα κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα χωρίς αποζημίωση, ώστε να υπάρχει πραγματική αποσυμπίεση.

 

Προχωρά σε «μπαλώματα» μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Μετατρέπει και τις στοιχειώδης μονάδες υγείας αποκλειστικά σε εμβολιαστικά κέντρα. Κάνει δώρα στους ιδιώτες κλινικάρχες που θα πληρώνονται διπλά από τα ασφαλιστικά ταμεία για κάθε κρεβάτι νοσηλείας, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να διαλέγουν ποια περιστατικά θα δέχονται!

 

Μας κουνάει το δάχτυλο της «ατομικής ευθύνης», την ίδια στιγμή που στους χώρους δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η «ατομική ευθύνη» πάει περίπατο. Φτάνει να κατηγορεί για την εξάπλωση της πανδημίας, όποιον τολμάει να αγωνιστεί, εντείνοντας ταυτόχρονα την καταστολή και τον αυταρχισμό.

 

Ένα χρόνο και 3 lockdown μετά, οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή μας εξακολουθούν να υποφέρουν από τις πολιτικές της χρόνιας απαξίωσης που αντιμετωπίζουν τη δημόσια υγεία ως κόστος.

 

Το μοναδικό Κέντρο Υγείας της περιοχής μας, εξυπηρετεί τέσσερις δήμους (Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Άνω Λιοσίων) με δύο υπομονάδες και αυτές υποστελεχωμένες.

Το κτήριο στην Μπίμπιζα, όπου στεγάζεται το Κέντρο Υγείας, χρειάζεται συντήρηση ακόμη και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Το ΠΕΔΥ της Πετρούπολης από 22 γιατρούς έχει μείνει με 3, ενώ του Αγίου Φανουρίου μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο χωρίς να ενισχυθεί με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα ακόμα και να ακυρώνονται ραντεβού.

Ολόκληρη η Δυτική Αθήνα στηρίζεται σε ένα μόνο νοσοκομείο, το Αττικό, και αυτό με τεράστιες ελλείψεις όπως οι ίδιοι υγειονομικοί αναδεικνύουν.

Διεκδικούμε:

Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας στην περιοχή μας που θα ανακουφίσουν τα νοσοκομεία και θα συμβάλουν καθοριστικά στον επιδημιολογικό σχεδιασμό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Το Κέντρο Υγείας στην Μπίμπιζα να μετατραπεί σε 24ωρης λειτουργίας, με υποδομή για επείγοντα περιστατικά (ΕΚΑΒ) και δυνατότητα βραχείας νοσηλείας, με σύγχρονες υποδομές, πλήρως εξοπλισμένο με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, υλικά και μηχανήματα. Με Κέντρο Ψυχικής Υγείας και όλα τα προγράμματα φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης των ΑμΕΑ (κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κ.α.).

Σύνδεση του Κέντρου Υγείας με τις υπομονάδες Πετρούπολης και Ιλίου, στελέχωσή τους με το απαραίτητο ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό, με υλικοτεχνική υποδομή, ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό της περιοχής. Να καλυφθούν τα κενά σε μια σειρά βασικές ειδικότητες (καρδιολόγοι, παιδίατροι, μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι) αλλά και χρόνιων παθήσεων (ενδοκρινολόγοι, ρευματολόγοι κ.α.) και στις τρεις μονάδες. Σύνδεση και των τριών μονάδων με τους χώρους δουλειάς με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας. Με τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τα αθλητικά κέντρα της περιοχής και παρακολούθηση του εμβολιαστικού προγραμματισμού. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς. Να ενταχθούν τα δημοτικά ιατρεία στον ενιαίο σχεδιασμό του Κέντρου Υγείας και να στελεχωθούν με το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποφασιστική ενίσχυση του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες του πληθυσμού της περιοχής μας. Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας