Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χ. KΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ;

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουνίου 2021

 

 

H Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτικής Αθήνας και αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας δήλωσε:

 

 

Τυφλωμένη η ΝΔ από τις ιδεοληψίες της και πιστή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, προχωρεί και σε «αναπροσαρμογή» αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

 

Οι πρόσφατες εξαγγελίες   της κυβέρνησης, δεν αφήνουν έξω την πολύπαθη Δυτική Αθήνα, όπου προβλέπεται σημαντική αύξηση αντικειμενικών αξιών (μέγιστη αύξηση ειδικά στο Δήμο Αγ. Αναργύρων Καματερού). Η Δυτική Αθήνα, που χαρακτηρίζεται από χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, λιανεμπόριο, ΜμΕ, ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης, θα δει τις περιουσίες των κατοίκων της να αυξάνονται, όπως δήλωσε και ο υπουργός κ. Σκυλακάκης…, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι θα υπάρχει όφελος για τους ιδιοκτήτες,  με  την ταυτόχρονη αύξηση των ενοικίων…

 

Όμως αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων σημαίνει:

 

·     Αύξηση του ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας), που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρισμού (ΔΕΗ και άλλων παρόχων)

 

·     Αύξηση των φόρου μεταβίβασης, γονικών  παροχών, κληρονομιάς κλπ

 

·     Αύξηση του ΕΝΦΙΑ

 

·     Άμεση αρνητική επίδραση στην πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα και ρυθμίσεις (στεγαστικά επιδόματα,  ΚΕΑ,  Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ κ.α.), λόγω αύξησης της αξίας της περιουσίας των δικαιούχων και αύξησης των τεκμηρίων.

 

Και παράλληλα, ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ είναι προ των πυλών, από 1.7.2021. Την ίδια στιγμή, η ΓΕΣΕΕΒΕ προειδοποιεί για κίνδυνο μαζικών λουκέτων σε μικρομάγαζα και ΜμΕ.

 

Βέβαια η ΝΔ, που απολαμβάνει πλήρη ασυλία για τα δάνεια της προς τον ελληνικό λαό, τα οποία διαρκώς αυξάνουν (34 εκ σε ένα χρόνο), δεν χαρακτηρίζεται από κοινωνική ενσυναίσθηση και προχωρεί ακάθεκτη στο καταστροφικό κοινωνικά έργο της.

 

Όμως υπάρχει και ο Λαός, ο κόσμος της Εργασίας, που την 10.6.2021 θα δώσει μια αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές, που καταστρέφουν τη Ζωή, την Εργασία, το Μέλλον.

 

Θα πει ένα βροντερό ΟΧΙ στην κατάργηση του εργασιακού Δικαίου, που μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω, με το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας