Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κ. Αρσένης Ποικίλο Όρος: ώρα μηδέν για την προάσπιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2021

 

Επίκαιρη ερώτηση για το πολύ σημαντικό ζήτημα του Ποικίλου Όρος και της λεγόμενης έκτασης “Πεύκα Βέρδη” που απασχολεί το Ελληνικό Δημόσιο και κυρίως τους Δήμους Πετρούπολης & Περιστερίου τόσο ιδιοκτησιακά όσο και σε επίπεδο χρήσεων γης εδώ και πολλές 10-ετίες, κατέθεσε ο Βουλευτής Κρίτων Αρσένης προς τον Υπουργό Οικονομικών :

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών



Θέμα: Ποικίλο Όρος: ώρα μηδέν για την προάσπιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του.

Σε συνέχεια προηγούμενων κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων (150-151/29.10.19, 334/17.12.19, 896/25.6.21) επανέρχομαι στο πολύ σημαντικό ζήτημα του Ποικίλου Όρος και της λεγόμενης έκτασης “Πεύκα Βέρδη” που απασχολεί το Ελληνικό Δημόσιο και κυρίως τους Δήμους Πετρούπολης & Περιστερίου τόσο ιδιοκτησιακά όσο και σε επίπεδο χρήσεων γης εδώ και πολλές 10-ετίες.

Στην 1/11/19 συζήτηση επίκαιρης ερώτησης ο αρμόδιος υφυπουργός ανέφερε ότι “το ακίνητο αυτό δεν έχει δηλωθεί από την πρώην Περιφερειακή Διεύθυνση Δηµόσιας Περιουσίας Αττικής στο Εθνικό Κτηµατολόγιο, δεδοµένου ότι δεν έχει εκδοθεί µέχρι σήµερα οριστική γνωµοδότηση από το Γνωµοδοτικό Συµβούλιο Δηµοσίων Κτηµάτων και Ανταλλάξιµης Περιουσίας”. Το συναρμόδιο ΥΠΕΝ έχει δεσμευτεί ενώπιον της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για λύση των πολεοδομικών ζητημάτων που απειλούν το Ποικίλο Όρος και για τη δημιουργία του Περιφερειακού Πάρκου που προβλέπεται από το Ρυθμιστικό. Ωστόσο, παρατηρούμε στην πράξη μόνο ολιγωρία με αναθέσεις και εκπονήσεις των ίδιων μελετών ξανά και ξανά.

Το πρόβλημα των καταπατήσεων δημοσίων εκτάσεων έχει οξυνθεί στην περιοχή και συγκεκριμένα στους Δήμους Περιστερίου και Πετρούπολης. Κατά την διάρκεια των διεκδικήσεων, πολλά δημόσια έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου δικαιώνουν τους Δημάρχους Πετρούπολης και αποδεικνύουν τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της έκτασης όπως η υπ’ αρ. 64/1990 απόφαση του Αντιεισαγγελέα Εφετών, το με α.π. 18626/10.4.2012 έγγραφο ΥΠΕΚΑ/Γεν. Διεύθυνση Πολεοδομίας, το με α.π. Δ10Α/1143858/1870/ΕΞ/12.10.2012 έγγραφο της Γεν. Δ/νσης Δημ. Περιουσίας του Υπ. Οικονομικών προς ΥΠΕΚΑ, το με α.π. 37674/16.11.2011 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών ΟΤΑ προς τον Δήμο Πετρούπολης, το με α.π. 102292/2596/9.6.2009 έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Δασών του ΥπΑΑΤ προς ΥΠΕΧΩΔΕ κ.α. Ερωτάται o κ. Υπουργός:


1. Πότε θα εκδοθεί η οριστική γνωμοδότηση από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας που αφορά στην εν λόγω έκταση;

2. Δεσμεύεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση -για το τμήμα της έκτασης που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του- για να διασφαλίσει την προστασία της δημόσιας περιουσίας αλλά και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής


Κρίτων Αρσένης

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας