Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κ.Αρσένης: Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει τις αλλαγές στο 'Αττικόν' και αποθεώνει τα ΣΔΙΤ στην Υγεία

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2021


Την αλλαγή του Οργανισμού του Αττικού Νοσοκομείου παραδέχθηκε ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, υποβάθμισε όμως τις καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων για ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΣΔΙΤ, αναφέροντας ότι ο Οργανισμός αλλάζει επειδή αλλάζουν οι επιστημονικές ανάγκες. Ταυτόχρονα, υπεραμύνθηκε των ΣΔΙΤ στην υγεία λέγοντας ότι αυτά επιτρέπουν τη δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε επιπλέον υπηρεσίες.

Ο κ. Αρσένης απάντησε ότι τα ΣΔΙΤ είναι ακόμη χειρότερα και από τις ιδιωτικοποιήσεις καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει καν αρχικό αντίτιμο αλλά το δημόσιο πληρώνει για υποδομές και υπηρεσίες τις οποίες ξαναπληρώνει στη συνέχεια μέσω της διαρκούς φορολόγησης αφού η υποδομή ανήκει πλέον -και για πάρα πολλά χρόνια- σε ιδιώτη.

Επίσης, ο Αν. Υπουργός δεν αντέκρουσε τις καταγγελίες των εργαζομένων στο Ασκληπιείο για τις δηλώσεις του Διοικητή, οι οποίες αναφέρουν ότι Αττικόν, Ασκληπιείο, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Παίδων Αγ. Σοφία, “θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους με βάση την πληρότητα των φακέλων τους για να βρουν χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Ως πληρότητα των φακέλων περιέγραψε τους ισολογισμούς και την κερδοφορία ωσάν κάθε Νοσοκομείο να ήταν επιχείρηση” αλλά και ότι το ΣΔΙΤ στο Ασκληπιείο γίνεται γιατί “θα πρέπει να μπορεί να εγγυηθεί για την υγεία των εύπορων πολιτών, που θα κατοικήσουν αυξάνοντας τον πληθυσμό της περιοχής, στην περίκλειστη πόλη του Ελληνικού, συνδέοντας ουσιαστικά τις όποιες κινήσεις με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την επένδυση Λάτση στο Ελληνικό. Οι πόροι, οι οποίοι θα πρέπει να εξευρεθούν, θα είναι ουσιαστικά ιδιωτικά κεφάλαια τα οποία θα εισέλθουν στο νοσοκομείο με τη μορφή ΣΔΙΤ ή άλλων τρόπων, που δεν προσδιόρισε”.

Ο κ. Αρσένης ρώτησε πως είναι δυνατόν μετά από ενάμιση χρόνο εμπειρίας από την πανδημία, κατά την οποία το ιδιωτικό σύστημα αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε συμμετοχή στη διαχείριση περιστατικών με κορονοϊό και όλο το βάρος έπεσε αποκλειστικά στις πλάτες του δημόσιου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση να ιδιωτικοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τέλος, ο κ. Αρσένης ζήτησε από τον Αν. Υπουργό Υγείας να σχολιάσει το γεγονός ότι οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων εξεταζόμενοι στο μάθημα “Υγιεινή” κλήθηκαν να απαντήσουν προκειμένου να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο ότι 'η διάδοση των σεξουαλικών μεταδιδόμενων λοιμώξεων οφείλεται στη διάδοση της ομοφυλοφιλίας'. Ο Αν. Υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι η ερώτηση είναι εκτός θέματος.
 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας