Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου “Αττικόν”

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2021

 

 

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας για το Νοσοκομείο “Αττικόν”:

 

Η κυβέρνηση που σχεδιάζει την απαξίωση και ιδιωτικοποίηση του “Αττικόν” θα βρει απέναντί της την τοπική κοινωνία της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο. Το προσχέδιο νέου οργανισμού εκριζώνει κάθε έννοια δημόσιου χαρακτήρα στην λειτουργία του νοσοκομείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα καταστεί αυτοχρηματοδοτούμενο προσελκύοντας ιδιωτική χρηματοδότηση μέσω χορηγιών.

 

Οι αλλαγές αυτές αποτελούν τον “πιλότο” για να ακολουθήσουν και άλλα υλοποιώντας τη στρατηγική επιλογή της ΝΔ για γενικευμένη ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη φέρει το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων καταθέτοντας σχετική αναφορά και ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

 

Η σύσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη 14/7 το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ και η μαζική συμμετοχή φορέων από το σύνολο των όμορων δήμων, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την αποφασιστικότητα της κοινωνίας να αγωνιστεί για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου και την ανατροπή των σχεδιασμών της κυβέρνησης.

 

Το Νοσοκομείο «Αττικόν» -νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID19- δέχεται τεράστια πίεση, τη στιγμή που το προσωπικό και τα διαθέσιμα μέσα δεν επαρκούν. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιμένει στη σκόπιμη απαξίωσή του και απεργάζεται τρόπους ιδιωτικοποίησής του.

 

Η Δυτική Αθήνα έχει ανάγκη από αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, κάτι που θα επιτευχθεί τόσο με την ενίσχυση των κατά τόπους δομών πρωτοβάθμιας υγείας και του νοσοκομείου «Αττικόν” με μέσα και προσωπικό, όσο και με την επαναλειτουργία του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “η Αγία Βαρβάρα” -κάτι για το οποίο εργάστηκε μεθοδικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας σημαντικά βήματα- και θα οδηγήσει σε σημαντική αποσυμφόρηση των υπόλοιπων νοσοκομείων της περιοχής.

 

Κοινός τόπος στη συζήτηση αποτέλεσε η ανάγκη κινητοποίησης του συνόλου της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Αθήνα για την αντίσταση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου “Αττικόν”, την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και την αποτροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κυβέρνησης.

 

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη, δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον του νοσοκομείου, ήταν παρόν και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας που με πολυμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από το Συντονιστή της ΝΕ της Δυτικής Αθήνας, Κώστα Κάβουρα, το μέλος της Γραμματείας της ΝΕ, Θύμιο Γεωργόπουλο (υπεύθυνος τομέα υγείας ΝΕ), τα μέλη της ΝΕ, Γιώργο Καπλάνη – πρ. Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Βάσω Καλφοπούλου (τομέας υγείας ΝΕ), Θοδωρή Σπηλιόπουλο (επικεφ. Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου), Μανώλη Μπουσούνη (Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης) και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Αιγάλεω, Κώστα Φίλη, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αφροδίτη Μπιζά, Χαϊδαρίου, Αλέξανδρο Γερολυμάτο, τον πρ. Δημοτικό Σύμβουλο Χαϊδαρίου, Κώστα Φωτεινάκη, καθώς και τον πρ. Διοικητή του νοσοκομείου και μέλος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Δραγώνα.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας