Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κ. Αρσένης: Υπογειοποίηση καλωδίων υψηλής τάσης από το Ταμείο Ανάκαμψης: Κενές περιεχομένου οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού για την Δυτική Αθήνα

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021



Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας σε καφετέρια στο Περιστέρι, κάνοντας αναφορά στα προβλήματα των περιοχών τους που αναζητούν λύσεις, ο Βουλευτής ΜΕΡΑ25 κ. Κ. Αρσένης ανακοίνωσε:

Αποκαλύφθηκε το εμπόριο ελπίδας Μητσοτάκη στην Δυτική Αθήνα. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση μου ο υφυπουργός κ. Ταγαράς παραδέχθηκε ότι η υπογειοποίηση δικτύου υψηλής τάσης σε Αγία Βαρβάρα και Αιγάλεω δεν θα μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς το ΚΥΤ Ρουφ θα γίνει μετά το 2025 και αν δεν βρεθούν σημαντικές αρχαιότητες.

Ο πρωθυπουργός για δεύτερη φορά, δεσμεύεται και τάζει ένα έργο που δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει ο ίδιος, τουλάχιστον κατά τη διακυβέρνηση του. Έχουμε την υπερεπείγουσα υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης σε Αγία Βαρβάρα και Αιγάλεω η οποία εξαρτάται, με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΑΔΜΗΕ, από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Ρουφ το οποίο έχει τεράστια πολεοδομικά προβλήματα. Επίσης λόγω της άμεσης γειτνίασης του με μνημεία που προστατεύονται από τον αρχαιολογικό νόμο (όπως οι ναοί Αγίας Παρασκευής, Αγίου Στεφάνου & Αγίου Δημητρίου Καβαλλάρη) είναι πολύ πιθανές οι καθυστερήσεις, ακόμη και η ακύρωση του έργου. Αν πραγματικά ο πρωθυπουργός ήθελε να κάνει κάτι για τη Δυτική Αθήνα θα έπρεπε να εντάξει άμεσα στο Ταμείο Ανάκαμψης την κατασκευή του KYT σε άλλη τοποθεσία, χωρίς πολεοδομικά προβλήματα και χωρίς τη σοβαρή πιθανότητα εύρεσης σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων που μπορεί να αναστείλουν επ αόριστον την κατασκευή του έργου, εγκλωβίζοντας για πάντα την Αγία Βαρβάρα και το Αιγάλεω κάτω από τους πυλώνες υπερυψηλής τάσης. Σε ότι αφορά τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός κ. Ταγαράς, δεν έχουν ενταχθεί επίσημα στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, ούτε έχει προχωρήσει η ανάθεση του έργου σε εργολάβο.

Δηλώνουμε ανήσυχοι μέχρι να δούμε την οριστική ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς ενώ τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο την ένταξη της Αγ. Βαρβάρας και του Αιγάλεω στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, ήρθε τον Ιούνιο ο κ. Αμυράς να παρουσιάσει τη λίστα με τις εντασσόμενες περιοχές, εξαιρώντας ωστόσο την Αγία Βαρβάρα και το Αιγάλεω. Παρόλα αυτά, πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε εκ νέου για την υλοποίηση της υπογειοποίησης, σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής, για να ακολουθήσει λίγες μέρες μετά άλλη μία διάψευση μέσω της απάντησης του κ.Ταγαρά, στην επίκαιρη ερώτηση μου.

Ζητάμε να μπουν τέλος στα πολιτικά παιχνίδια και να προχωρήσει η υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης τόσο στο Αιγάλεω και Αγ. Βαρβάρα όσο και στους Αγ. Αναργύρους και Καματερό με την άμεση ένταξή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Δυτική Αθήνα έχει χορτάσει από υποσχέσεις για την υπογειοποίηση του δικτύου υψηλής τάσης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Δεν δεχόμαστε άλλο εμπόριο ελπίδας.

Επισυνάπτονται οι απαντήσεις της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στα αιτήματα του ΑΔΜΗΕ για το ΚΥΤ Ρούφ, από τις οποίες προκύπτει η έγκριση των εκσκαφών υπό τον όρο της διαρκούς παρακολούθησης των εργασιών από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, εξαιτίας της υψηλής πιθανότητας εύρεσης αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας