Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας η υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2021

  Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας

Επισκέψεις στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας της περιοχής πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και με τους ασθενείς – χρήστες των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, έχουν πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, επισκέψεις στα δύο γενικά νοσοκομεία της περιοχής, συγκεκριμένα στο ΠΓΝ «Αττικόν» και το ΓΝΔΑ «η Αγία Βαρβάρα», όπου διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό που αναφέρεται στην πρόταση του κόμματος για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν από αντιπροσωπεία της ΝΕ αποτελούμενη από τον Κώστα Κάβουρα, Συντονιστή της ΝΕ, τον Θύμιο Γεωργόπουλο, Μέλος της Γραμματείας της ΝΕ και Υπεύθυνο του Τομέα Υγείας, τον Τάσο Σαράντου, Μέλος της Γραμματείας της ΝΕ και την Βάσω Καλφοπούλου, Μέλος της ΝΕ και του Τομέα Υγείας.

Κατά την επίσκεψη στο ΠΓΝ «Αττικόν», στις 26 Σεπτεμβρίου 2021, η αντιπροσωπεία της ΝΕ ζήτησε συνάντηση με την Διοίκηση, το Σωματείο Εργαζομένων και την Εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκαν πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, καθώς και όλα θέματα που αφορούν την λειτουργία του, προβλήματα και ελλείψεις που δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Τα βασικότερα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τις συζητήσεις είναι η έλλειψη προσωπικού, καθώς η δύναμη του νοσοκομείου δεν ενισχυθεί καθόλου μέσω προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κάτι που σε συνδυασμό με την μη ανανέωση συμβάσεων προσωπικού που καλύπτει σήμερα τις ανάγκες το νοσοκομείο θα οδηγηθεί σε τέλμα. Την ιδία στιγμή, υλοποιείται το καταστροφικό σχέδιο της κυβέρνησης για την εκχώρηση σε εργολάβους, λοιπούς ιδιώτες και χορηγούς ολόκληρα τμήματα του νοσοκομείου. Ήδη – με πρόσχημα την κάλυψη αναγκών που δημιουργήθηκαν από τις αναστολές εργασίας – το «Αττικόν» έχει προχωρήσει σε απ’ ευθείας ανάθεση υπηρεσιών μέσω ιδιωτικών εταιριών, σε προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις, για την κάλυψη αναγκών διοικητικού και τεχνικής υπηρεσίας. Επιπλέον, πέραν των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, η εκχώρηση τομέων προς τους ιδιώτες επεκτείνεται και στους τομείς του λογιστηρίου, του αρχείου, ακόμη μέσω της ύπαρξης ιδιωτικής εταιρίας που πληρώνεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να κάνει απογραφή της περιουσίας του νοσοκομείου.

Γίνεται σαφές πως με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο – κάτι που καταδεικνύεται και στους σχεδιασμούς για το νέο οργανισμό του νοσοκομείου – επιχειρείται η αλλαγή του φυσιογνωμίας του νοσοκομείου, που οδηγείται στην απώλεια του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ως νοσοκομείο ενταγμένο στο ΕΣΥ και να μετατραπεί μέσω των ΣΔΙΤ σε ένα καθαρά εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο που θα λειτουργεί στη βάση ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σε ότι αφορά το ΓΝΔΑ «η Αγία Βαρβάρα», ενώ έγκαιρα είχε ζητηθεί συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΝΕ, η Διοίκηση του νοσοκομείου ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα, χωρίς να απαντήσει στην ηλεκτρονική επιστολή που είχε σταλεί από την πλευρά της ΝΕ. Παρά αυτό το γεγονός, την 1η Οκτωβρίου 2021, το κλιμάκιο του κόμματος, επισκέφτηκε όλες τις μονάδες του νοσοκομείου διένειμε ενημερωτικό υλικό και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τη λειτουργία του νοσοκομείου, τις ελλείψεις και τα προβλήματά του.

Από τις επαφές αυτές ως σημαντικότερα θέματα αξιολογούνται η έλλειψη διοικητικών υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς, όπως στις προμήθειες, η αφαίμαξη προσωπικού και μεταφορά του στο ΓΝ Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» και τα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και οι κτηριακές ανάγκες που παρουσιάζονται καθώς τα κτήρια είναι παλαιά και απαιτούν συντήρηση. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό σχέδιο όσον αφορά την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του νοσοκομείου – που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει πολλάκις την αξία του – παρά μονάχα αποσπασματικές κινήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Σε αντίθεση με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αυτόνομη επαναλειτουργία του νοσοκομείου που θα οδηγούσε στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς την κοινωνία της Δυτικής Αθήνας, η κυβέρνηση οδηγεί με τις επιλογές της το ΓΝΔΑ «η Αγία Βαρβάρα» στην πλήρη πρόσδεση με το ΠΓΝ «Αττικόν» και ουσιαστικά στην πλήρη απαξίωσή του.

Μεγάλο επίσης προβληματισμό και έκπληξη στην αντιπροσωπεία της ΝΕ δημιούργησε, η προσπάθεια καταπάτησης και οικειοποίησης ζωτικού χώρου του νοσοκομείου – που θα μπορούσε μελλοντικά να αξιοποιηθεί για υγειονομικούς σκοπούς – μέσω την τοποθέτησης προκατασκευασμένου ναΐσκου ως δωρεάς σε χώρο του νοσοκομείου, χωρίς να έχουν τηρηθεί, με ευθύνη της Διοίκησης και της ΥΠΕ, οι νόμιμες διαδικασίες της αποδοχής της δωρεάς από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια από την πολεοδομία για την εγκατάσταση του. Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο σήμερα διαθέτει ήδη χώρο λατρείας, που ιστορικά λειτούργησε για τις ανάγκες των χανσενικών. Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας αφού πραγματοποίησε αυτοψία στο αναφερόμενο χώρο και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του θέματος, καθώς πρόκειται για μια καταφανή προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα στον χώρο του νοσοκομείου, θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο της νομιμότητας όσων έχουν ήδη τελεστεί εκεί.

Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις επισκέψεις της στις δομές υγείας της Δυτικής Αθήνας, με άμεση προτεραιότητα τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία, ΨΝΑ «Δαφνί» και ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», και σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, κέντρα υγείας & τις ΤΟΜΥ που λειτουργούν στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας και τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας