Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2021

 


Το Σάββατο 13/11/2021 ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από μέλη των Ο.Μ Δυτ. Αθήνας, της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φίλους/ες του κόμματος, πραγματοποίησε δράση καταγραφής της προσβασιμότητας γύρω από το κτίριο της 1ης, 2ης και 3ης ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΟ.Μ.Υ) στο Αιγάλεω (Μαγνησίας 52 & Μυριοφύτου 53).




Η καταγραφή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα και πολ. Μηχανικού Αντώνη Ζυματούρα, ανέδειξε τα πολλά ζητήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα, οπτική αναπηρία και γενικώς όλες οι ευπαθείς ομάδες. Τόσο η είσοδος του κτιρίου, όσο και ο περιβάλλον χώρος (πεζοδρόμια, θέσεις parking και ράμπες) δεν πληρούν καμία από τις στοιχειώδης προϋποθέσεις προσβασιμότητας της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.



Κατά τη διάρκεια της δράσης “ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” αρκετοί κάτοικοι συνομίλησαν με την ομάδα των εθελοντών, και την συγχάρηκαν για την πρωτοβουλία. Όλοι/ες τους αναφέρθηκαν στην ανάγκη για παρεμβάσεις προσβασιμότητας που θα καθιστούν τις γειτονιές πιο φιλικές σε ηλικιωμένους, παιδιά και άτομα μειωμένης κινητικότητας.




Η δράση ολοκληρώθηκε με τη διανομή ενημερωτικού υλικού που σχεδιάστηκε από τη θεματική επιτροπή: Αναπηρική Πολιτική της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ανάγκες της πρωτοβουλίας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.




Η επόμενη δράση καταγραφής της προσβασιμότητας θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι (2ο Κέντρου Υγείας (Κ.Υ), Βασ. Αλεξάνδρου 105 & Σαρανταπόρου, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021.




Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του Σχεδίου δράσης “ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” για ένα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της γειτονιάς μας. Το συγκεκριμένο σχέδιο σκοπεύει να αναδείξει τα προβλήματα προσβασιμότητας στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας πλησίον των δομών Υγείας,

με τη βοήθεια φίλων, μελών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ειδικών επιστημόνων .




Μελλοντικά, προβλέπεται η καταγραφή της προσβασιμότητας σε σχολεία, παιδικές χαρές και χώρους καθημερινής δράσης των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.




Για να δηλώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα προσβασιμότητας της γειτονιάς σας ή συμμετοχή στην πρωτοβουλία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο κιν. 6942 07 86 82 (Γιώργος Ταμπανιάν).

 

 

 



Φωτογραφικό υλικό της δράσης καταγραφής προσβασιμότητας στο Δ. Αιγάλεω.

Αφίσα της δράσης “ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

 

 



ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας

Διεύθυνση: Σοφοκλέους 7, Περιστέρι, Τ.Κ. 12134

Τηλέφωνο: 2105757930

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας