Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Εγκαινιάστηκε η νέα κλινική Ψυχικής υγείας Εφήβων στο Γ.Ν. «Αγία Βαρβάρα»

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2022

 

 

Όπως τόνισαν κι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κι η υφυπουργός Ζωή Ράπτη, το παραμελημένο επί χρόνια νοσοκομείο αποκτά νέες δυνατότητες κι αναβαθμίζεται για να ενισχύσει τις δομές υγείας εις όφελος των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.

Παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη, του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Μίχου, του Δκτή της 2ης ΔΙΠΕ κ. Ροΐλου, του διοικητή του Γ.Ν. Νικαίας κ. Τάσου Μύτογλου, εργαζομένων και πολιτών εγκαινιάστηκε σήμερα (14η Ιουνίου 2022), η νέα κλινική Ψυχικής υγείας Εφήβων στο Γ.Ν. «Αγία Βαρβάρα». Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε η διοικητής του Γ. Ν. «Αγία Βαρβάρα», κα Φωτεινή Βρύνα.
 

Η νέα αυτή μονάδα, έγινε εφικτό να κατασκευασθεί με την γενναία δωρεά του Ιδρύματος «Αντωνίου & Ιωάννη Αγγελικούση», ένα ίδρυμα που έχει κατά πολύ εισφέρει στην προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, ενός νοσοκομείου που ο ιδρυτής του ιδρύματος, αείμνηστος Ι. Αγγελικούσης, είχε ιδιαίτερη αδυναμία –όπως είπε στην παρέμβασή της η κ. Αγγελικούση, Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Η ομιλία της κ. Αναπληρώτριας Υπουργού επεφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη για τους παρισταμένους καθώς, δήλωσε ότι το Νοσοκομείο μας, από την νέα περίοδο θα έχει τον δικό του προϋπολογισμό και δεν θα εξαρτάται από το Γ.Κ.Ν. Νίκαιας. Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης από την πλευρά του Υπουργείου των αναγκών της περιοχής για την παροχή υπηρεσιών υγείας, 

Η νέα αυτή μονάδα, πρόκειται να στελεχωθεί με παιδοψυχιάτρους (έχουν, ήδη, προκηρυχθεί δύο θέσεις) και εξειδικευμένο προσωπικό, στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των δομών ψυχικής υγείας που απευθύνονται σε άτομα εφηβικής ηλικίας καθώς, η πανδημία και οι περιορισμοί που είχε ως συνακόλουθα, έχει επιβαρύνει σημαντικά την ψυχική υγεία στους νέους που βρίσκονται στην ευαίσθητη εφηβική ηλικία.

Παρόντες στα εγκαίνια, εκτός του Δημάρχου κ. Μίχου, ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Ιω. Πλακιωτάκης, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Λοβέρδος (Δυτικής Αθήνας), Γιάννης Τραγάκης και Δημήτρης Μαρκόπουλος (Β΄ Πειραιά), ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Ιωάννης Γκίκας, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο συνεργάτης του Υπ/γού Υγείας κ. Μπάμπης Καραθάνος, οι αντιδήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας κ.κ. Γιάννης Πουλάκης, Χρήστος Βασιλείου και Θεόδωρος Βασιλάκος και οι αντιδήμαρχοι Αιγάλεω κ.κ. Χρήστος Αρβανίτης και Ηλίας Μάνδρος. Ακόμη στην εκδήλωση εγκαινίων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τις τοπικές δυνάμεις των πολιτικών κομμάτων (είδαμε τον πρόεδρο της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίαςς κ. Μαυροειδάκο κ.ά).
Αν και είχε προγραμματισθεί να κάνει τα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (όπως, άλλωστε ανέφερε και η σχετική πρόσκληση), αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω της εκτός προγράμματος, έκτακτης συνάντησής με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αφίχθη εκτάκτως σήμερα το πρωί στην χώρα μας.

 

 

 

Με πληροφορίες

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας